Ο Πανιώνιος  με το«αγχωτικό» 1-0  κέρδισε την Ξάνθη και «αγκάλιασε» την παραμονή του στην κατηγορία. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις και παραμένουν με μόνο μία νίκη, στα 19 τελευταία τους επίσημα ματς.

Ο Μάντζιος ξεκίνησε με τον Μαλέρμπ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μασούρα, Ντομίνγκεζ, Μπανανά, Παπαγεωργίου στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μανιάτη, Κόρμπο στον άξονα και τους Τσιλούλη, Αρτσε, Μπουμάλ μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Ντουρμισάι. 

Ο Ράσταβατς είχε τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Αλμέιδα, Λισγάρα, Κασάδο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Κοβάσεβιτς «κόφτη», τον Καντά ως τρόπο τινά «8αρι» και τους Μπαριέντος, Μπρίτο, Αμορίμ πίσω από τον Γέντρισεκ.  

Το πρώτο ημίχρονο ήταν... κάπως περίεργο. Οχι, δεν συνέβη κάτι μεμπτό, αλλά οι δύο ομάδες είχαν διάθεση, ορεξάτα άκρα (π.χ. Μασούρας, Μπρίτο), ήθελαν να φανούν απειλητικές, η μπάλα τσούλησε, αλλά φάσεις... γιοκ. Η ανάπαυλα τις βρήκε χωρίς σκορ και με μόλις 4 τελικές (3-1 υπέρ της Ξάνθης), αφού εκατέρωθεν έφτασαν αρκετές φορές έξω  από τα αντίπαλα καρέ (κυρίως οι φιλοξενούμενοι), αλλά τους έλειπε αυτό το... κάτι για να παρουσιαστούν απειλητικές. 

Το δεύτερο μισό όμως ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο. Ο καλός ρυθμός συνδυάστηκε με εκατέρωθεν φάσεις και οι δύο ομάδες «κυνήγησαν» το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 65' πατούσαν καλύτερα και με κορυφαίο τον Μπρίτο, έφτασαν κοντά δύο φορές ώστε να ανοίξουν το σκορ. Η πρώτη με τον Γέντρισεκ ύστερα από γύρισμα του πρώτου και η δεύτερη με τον Αμορίμ, μετά από φανταστική μεταβίβαση του Μπαριέντος. 

Ωστόσο κάπου εκεί οι γηπεδούχοι... πάτησαν γκάζι. Ο Μπουμάλ πήρε μέτρα από την πλευρά του και στο 65' ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μανιάτη, μετά από κούρσα του Καμερουνέζου. Λίγο αργότερα (74') ο Σέρβος γκολκίπερ είπε εντυπωσιακά «όχι» και στον Κόρμπο (στη συνέχεια της φάσης ο Μπαξεβανίδης έβαλε σωτήρια την κόντρα προ του Μασούρα), αλλά τελικά τον «γόρδιο δεσμό» για τους «κυανέρυθρους»... έλυσε ο Μαξίμοβιτς με σουτ στο 75', αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι της Ξάνθης.  

Στο φινάλε οι «κυανέρυθροι» διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και μάλιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. 
MVP: Ο Μπουμάλ. Από τα δεξιά, κυρίως, δημιούργησε πολλά ρήγματα και «έτρεξε» πολύ την άμυνα της Ξάνθης. Οπως και ο Μασούρας και η πλευρά τους ήταν η κορυφαία των «κυανέρυθρων».  Μαζί είχαν τα 4 από τα 5 εύστοχα γεμίσματα των «κυανέρυθρων» και χέρι χέρι ξεχώρισαν. 

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μάλερμπ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης (72' Καμαρά) , Κόρμπος, Μανιάτης (68' Μαξίμοβιτς), Αρτσε, Μπουμάλ, Ντουρμισάι

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος, Αλμεϊδα, Λισγάρας, Καντά (83' Φακής), Γεντρισεκ, Μπαξεβανίδης (88' Ντίρεσταμ) , Μπρίτο (66' Σαρπόνγκ), Αμορίμ, Κοβάσεβιτς

πηγή: gazzetta
photo: reporter-images