Αν πριν από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου μελετούσε κανείς το πρόγραμμα της αγωνιστικής, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, θα καταλάβαινε γιατί ο Άρης έχει χρυσή ευκαιρία να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.

Μόνο και μόνο που οι δύο ομάδες που είναι από πάνω του, ΑΕΚ και Ατρόμητος, παίζουν μεταξύ τους, είναι δεδομένο ότι θα πλησιάσει. Και οι δύσκολες αποστολές όσων τον ακολουθούν, του δίνουν την ευκαιρία να αγκαλιάσει περισσότερο την πέμπτη θέση.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το θεωρητικά εύκολο έργο που έχει υποδεχόμενος τον Απόλλωνα.

Ο Άρης μπορεί να έχασε από τον Ολυμπιακό με το βαρύ 4-1, ωστόσο προηγήθηκαν σπουδαία αποτελέσματα και όταν νικάει μια ομάδα σε Ξάνθη και Τρίπολη, παίρνει ισοπαλία στην Τούμπα και νικά και την ΑΕΚ, μόνο ικανοποιημένη μπορεί να είναι. Ακόμα έχει δύσκολα παιχνίδια, αλλά μόνο δύο έξω, με τις ομάδες που τον ακολουθούν, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό.

Ο Απόλλων δεν έχασε από τον ΟΦΗ για να φτάσει διψήφιο αριθμό βαθμών, ωστόσο από αυτή την αγωνιστική αρχίζει να μετράει αντίστροφα για τον μαθηματικό υποβιβασμό του. Προέρχεται από την ισοπαλία με τον ΟΦΗ, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει στη σεζόν δύο διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα!

Ο Απόλλων θα έχει στον πάγκο vw υπηρεσιακό τον Λευτέρη Βελέντζα και είναι εντυπωσιακό ότι με υπηρεσιακούς προπονητές η ομάδα της Ριζούπολης σπάνια κερδίζει.

Ο Άρης νίκησε στον πρώτο γύρο στη Ριζούπολη, έχοντας αυτός υπηρεσιακό προπονητή τον Απόστολο Τερζή, μετά τη φυγή Πάκο Ερέρα και πριν την άφιξη Σάββα Παντελίδη.

Ο Άρης έχασε και τα δύο παιχνίδια τη σεζόν 2013-14, που οι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν. Στις 6 Ιανουαρίου 2015 ο Απόλλων επικρατούσε με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (2’ σουτ Μίνγκας, 59’ κεφαλιά Πετρόπουλος). Ο Άρης έχει κερδίσει και τα πέντε προηγούμενα που υποδέχτηκε τον Απόλλωνα, από το 1995 ως το 2000.

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 37
Ισοπαλίες: 20
Νίκες Απόλλωνα: 18

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 25
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Απόλλωνα: 6

Στον πρώτο γύρο
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 19.00
Απόλλων - Άρης 1-2
(45' σουτ Τριάδης - 1' σουτ Ματέο Γκαρσία, 69' σουτ Μπρούνο Γκάμα)