Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Φθιώτιδας, η προπόνηση-αξιολόγηση των ταλέντων  της Κεντρικής Ελλάδας, για τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Κ14.

Το παρών έδωσαν 33 από τα προεπιλεγμένα παιδιά, γεννημένα το 2005 και κάτω από τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών Τεχνικών, έκαναν την προπόνηση και στη συνέχεια συμμετείχαν στα διπλά.

Από πλευράς ΕΠΟ, παρόντες ήταν ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης Σχεδιασμού και Υπεύθυνος Εκπάιδευσης, Χαράλαμπος Ζελενίτσας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Κ14, Θόδωρος Ελευθεριάδης.

Πριν την προπόνηση-αξιολόγηση, έγινε διάλεξη με θέματα, την Διατροφή των ποδοσφαιριστών, καθώς και Ειδικής Ψυχολογίας στο ποδόσφαιρο, από τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας, Γιώργο Λουλέ και τον συνεργάτη του, Στέφανο Καλότυχο.

Από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, οι Ενωσιακοί Προπονητές, Νίκος Τσικράς-Θανάσης Νεοχωρίτης-Γιώργος Καψαλιάρης, έτρεξαν το πρόγραμμα για την προπόνηση-αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών.


Τρία ταλέντα συμμετείχαν στην αξιολόγηση από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, αυτοί ήταν οι:
Γιώργος Παπαζαχόπουλος, Αντώνης Ρήττας και Βασίλης Κοντονίκος.


Από την ΕΠΣ Εύβοιας οι:
Κώστας Μυτάκης, Βελισάριος Βελής, Άγγελος Ελευθερίου, Θανάσης Συκάς, και Νίκος Πάνου.


Από την ΕΠΣ Φωκίδας οι:
Ανδρέας Τσέλε και Χάρης Διαβολής.


Από την ΕΠΣ Τρικάλων οι:
Προκόπης Σκρέτας, Καλαμαράς Παναγιώτης και Ρουμπιές Γεώργιος.


Από την ΕΠΣ Βοιωτίας:
Γιώργος Λιλιός, Παναγιώτης Μορφακίδης
Από την ΕΠΣ Λάρισας οι:
Λάμπρος Αντωνόπουλος, Θωμάς Αρσενίδης, Βασίλης Αρσένης, Γιώργος Νότας και Κώστας Μπαλαμωτής.

Από την ΕΠΣ Καρδίτσας οι:
Ραφαήλ Αργυρόπουλος, Δημήτρης Τσαχματιώτης και Γιάννης Μητσιάκης.

Επίσης συμμετείχαν και ποδοσφαιριστές από τις ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Θεσσαλίας.

Αξίζει να τονίσουμε, πως η προεπιλογή, έγινε βάση των προτάσεων των αντίπαλων προπονητών, όπου κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών των Μικτών Ομάδων, ο προπονητής αξιολογούσε και πρότεινε τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας.

Τέλος να σημειώσουμε πως η χθεσινή προπόνηση-αξιολόγηση, έγκειται στην 1η Φάση, καθώς στη συνέχει θα γίνει η 2η Φάση (Καρπενήσι) και η 3η Φάση (Άγιο Κοσμά) τελικής επιλογής για τη στελέχωση της Εθνικής Κ14.