Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη φετινή Pre League, μετά από ισάριθμες αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα, πανηγύρισε ο ΑΟ Λαμίας, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-0 σετ (25-17, 25-12, 25-11) του Ηρακλή Κηφισιάς, στο "Χαλκιοπούλειο" στο παιχνίδι που έγινε το Σάββατο (27/10).

Έτσι, η ομάδα του Ηλία Αγγέλη, χωρίς να πιάσει πολύ ψηλή απόδοση αλλά αποδεικνύοντας τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα, παίρνοντας μάλιστα και το απόλυτο των 6 βαθμών, αφού με τις δύο "καθαρές" νίκες κόντρα στον ΦΟ Βριλησσίων και τον Ηρακλή Κηφισιάς, παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, που της δίνει και την απαραίτητη ψυχολογία τόσο για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος όσο και το επόμενο σπουδαίο εκτός έδρας ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το 11-10. Σε εκείνο το σημείο, ο ΑΟΛ με πόντο από την Κίσσα και δύο συνεχόμενους πόντους από την Μπούκουρα έφτασε στο +4 (14-10) και στη συνέχεια στο +5 (16-11, 17-12). Το μόνο που κατάφερε ο Ηρακλής Κηφισιάς ήταν να μειώσει σε 17-13 και από εκεί και πέρα Κιουτσιούκη, Σαββίδου και Μπούκουρα με άσσο, έφτασαν το σκορ στο 19-13 για τον ΑΟΛ ο οποίος απείχε πλέον ένα βήμα από την κατάκτηση του σετ. Με πόντο της Φαλέγκα, έγινε το 20-14, για να ρίξει και πάλι τη διαφορά στους 5 πόντους ο Ηρακλής Κηφισιάς με 21-16 που διατηρήθηκε μέχρι το 22-17. Με πόντο της Μπούκουρα και δύο συνεχόμενους άσσους από την Φαλέγκα, ο ΑΟΛ κατέκτησε το σετ με 25-17.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Λαμίας, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλλε το ρυθμό της και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Οι φιλοξενούμενες άντεξαν μέχρι το 8-7 και από εκεί και μετά, ο ΑΟΛ... πάτησε γκάζι και έκανε εύκολο το έργο του για να πάρει και αυτό το σετ. Τελειώνοντας τις περισσότερες επιθέσεις της και παίρνοντας πόντους από όλες σχεδόν τις αθλήτριές της, η λαμιώτικη ομάδα, κατάφερε να φτάσει εύκολα στο 2-0 με 25-12.

Παρόμοια και η εικόνα του τρίτου σετ, με τον ΑΟΛ, να ξεκινάει την... επίθεσή του, μετά τους πρώτους πόντους και το 7-7. Υποδοχή και επίθεση των γηπεδούχων, δούλεψαν πολύ καλά απέναντι στην ομάδα των βορείων προαστίων που δεν είχε τρόπους να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις Λαμιώτισσες οι οποίες πήραν και αυτό το σετ με χαρακτηρισιτκή άνεση με το τελικό 25-11, να αποτυπώνει την πραγματικότητα, εντός αγωνιστικού χώρου.

Όπως και στο δεύτερο σετ, έτσι και στο τρίτο, όταν και η εξέλιξή τους το επέτρεπε, ο Ηλίας Αγγέλης, χρησιμοποίησε όλες σχεδόν τις αθλήτριές του, δίνοντάς τους αρκετά λεπτά συμμετοχής, που μεταφράζονται σε... εμπειρίες για να μπορούν να ανταπεξέλθουν ανά πάσα στιγμή που θα τις χρειαστεί η ομάδα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ΑΟΛ έπαιξε χωρίς τη βασική του διαγώνια, Ευαγγελία Υφαντή, η οποία λόγω τραυματισμού (σ.σ.: ταλαιπωρήθηκε από διάστρεμμα όλη την εβδομάδα) δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε αυτό το ματς και θα προσπαθήσει να το κάνει στο ματς με τις "κυανέρυθρες" την ερχόμενη αγωνιστική.

Τα σετ: 3-0 (25-17, 25-12, 25-11)

ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013 (Αγγέλης): Σαββίδου, Φαλέγκα, Πανοπούλου, Κίσσα, Μπούκουρα, Κιουτσιούκη / Μάρκου (λ), Καϊμάκη, Παπαμίχου, Κόμνου, Τσιούμα.

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Μανθάτης): Περγαντή, Τοπουρτή, Καραγιαννίδου, Σκαρλάτου, Γιαννίκη, Βάθη / Καμπυλαύκα (λ), Νικολέτου, Γαλανοπούλου, Τρομπούκη, Τσουράι.