Αποχαιρετήσαμε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χθες κι απόψε μας αφήνουν κι αυτοί του Γιουρόπα. Διπλός ελληνικός τελικός απόψε, αφού Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τα παίζουν όλα για όλα για την πρόκριση κόντρα σε Μίλαν και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Μακάρι στο τέλος της βραδιάς να πανηγυρίζουμε διπλή ελληνική επιτυχία, καθώς είναι κάτι που το χρειάζεται σαν οξυγόνο το πολύπαθο ποδόσφαιρό μας.
Τα παιχνίδια της Πέμπτης.

ΠΑΟΚ - ΜΠΑΤΕ, 1 (1,75).
Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να πιστεύουν πως η ομάδα απ' τη Λευκορωσία μπορεί να συγκριθεί με τον ΠΑΟΚ σε ρόστερ. Ξεκάθαρα υπερέχει ο Δικέφαλος, κάτι που απέδειξε και στον πρώτο γύρο μέσα στην έδρα των αποψινών του αντιπάλων. Το κακό ότι η νίκη δεν αρκεί στην ελληνική ομάδα, η οποία περιμένει κι απ' την αδιάφορη Τσέλσι να αλώσει την έδρα της Βίντι στην Ουγγαρία. Πάντως, γι' αυτό δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι έλληνες, παρά να προσευχηθούν. Μπορούν όμως να πετύχουν νίκη επί των λευκορώσων και πιστεύω πως αυτό θα το εκπληρώσουν χωρίς πολλά προβλήματα.

ΡΑΠΙΝΤ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ, όβερ 2,5 γκολ (1,75).
Σ' αυτόν τον όμιλο και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες για να βρίσκονται στην επόμενη φάση, εξ ου και αναμένονται συναρπαστικά παιχνίδια απόψε. Στην αναμέτρηση των αυστριακών με τους σκωτσέζους οι γηπεδούχοι έχουν το πλεονέκτημα να αρκούνται και στην ισοπαλία, εν αντιθέσει με την ομάδα του Στίβ Τζέρραρντ που ξέρει ότι ή κερδίζει ή τελειώνει απόψε. Κι επειδή η Ρέιντζερς θέλει τη νίκη, είναι αναγκασμένη να βγει επιθετικά στο γήπεδο και να ρισκάρει. Γι' αυτό περιμένω ματς με γρήγορο ρυθμό και κάμποσα γκολ, οπότε η επιλογή μου είναι το όβερ.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ, 2-3 γκολ (2,05).
Οι γερμανοί έχουν προκριθεί και παίζεται μόνο αν θα τερματίσουν πρώτοι ή δεύτεροι. Οι κύπριοι έχουν αποκλειστεί, αλλά παλεύουν όλα τα ματς κι αυτό το διαπίστωσαν πικρά οι ελβετοί της Ζυρίχης τη προηγούμενη αγωνιστική. Η Λάρνακα θα παίξει πάλι με σφιχτή άμυνα και θα κοιτάξει να κρατήσει αργό τέμπο, γι' αυτό δεν βλέπω να μπαίνουν πολλά γκολ εδώ. Το σύνολο 2-3 μου μοιάζει πολύ ελκυστικό, ειδικά σ' αυτή την απόδοση.

ΣΕΛΤΙΚ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ, 1 (2,70).
Η γηπεδούχος θέλει ένα βαθμό για να προκριθεί, ενώ η φιλοξενούμενη έχει μόνο νίκες μέχρι στιγμής και φυσιολογικά έχει καπαρώσει τη πρώτη θέση. Αν και η Σέλτικ βολεύεται και με το Χ, περιμένω ότι θα κυνηγήσει τη νίκη για να μην καρδιοχτυπήσει στο τέλος. Και μέσα στην πανίσχυρη έδρα της, θα της δώσω τη ψήφο μου ότι θα επικρατήσει.

Καλή επιτυχία.