Τη νίκη πήρε ο ΠΑΣ Λαμία στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό με σκορ 1-0, χτίζοντας μια νεότερη παράδοση, που θέλει τους γηπεδούχους να φεύγουν νικητές από το γήπεδο, όπως και πριν από ένα χρόνο περίπου, με το εμφατικό 4-1. 

Κάτω από συνεχή βροχή και με την ομίχλη να αιωρείται πάνω από το ΔΑΚ, η Λαμία σαφώς καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, επέβαλλε το ρυθμό της, είχε περισσότερες τελικές και κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να πάρει τη νίκη από το σημείο του πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι από στημένη φάση, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία των γηπεδούχων, ενώ στα τελευταία λεπτά κυνήγησαν την ισοφάριση.



Το φιλμ του αγώνα

11' Τρομερή ευκαιρία για τη Λαμία. Σε κάθετη πάσα ο Κουλιμπαλί δεν θα υπολογίσει καλά με τον Επστάιν να βγαίνει τετ α τετ με τον Διούδη. Ο επιθετικός της Λαμίας έκανε το πλασέ αλλά λόγω του νερού που είχε ο αγωνιστικός χώρος δεν χτύπησε καλά τη μπάλα η οποία έφυγε μάλιστα αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Διούδη.  

19'
Καλή σέντρα από τον Τζανδάρη από τα δεξιά με τον Βέργο να προσπαθεί να κάνει το κοντρόλ στο ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε από τον επιθετικό του Παναθηναϊκού.

31' Γκολ για τη Λαμία με τον Επστάιν, θα ακυρωθεί από το διαιτητή.
Στη φάση ο Κραμάνος σημειώνεται οφσάιντ, ο Κουλιμπαλί με τα χέρια τοποθετεί τη μπάλα, στη συνέχεια τη χτυπάει και ο ΕΠστάιν την κλέβει προ του Διούδη και τη στέλνει στα δίχτυα. 

38' Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το φάουλ με τον Κουρμπέλη να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαντή και εν συνεχεία ο Πούγγουρας που είδε τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

48' Απείλησε η Λαμία με εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και τον Μπαράλες να γίνεται κάτοχος της μπάλας η οποία κόλλησε στον αγωνιστικό χώρο με τον Διούδη να βγαίνει και να μαζεύει τη μπάλα.


51' Κερδίζει πέναλτι η Λαμία με τον Τομάς να τσιμπάει τη μπάλα προ του Πούγγουρα που τον ανέτρεψε. 

52' 1-0. Ανοίγει το σκορ η Λαμία. Ο Μπαράλες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι νικώντας τον Διούδη καθώς έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να κάνει τίποτα. 

63' Καλή στιγμή για τη Λαμία. Ο Μπαράλες έκανε το γύρισμα η μπάλα έφτασε στον Δημούτσο που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε με τον Διούδη σωτήρια να διώχνει σε κόρνερ. 

69' Ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάνη και σουτ με τον Αντέτζο να βάζει το κεφάλι του και να κόβει τη μπάλα.

74' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Σε σέντρα του Ινσούα ο Μουνιέ μπήκε στη φάση με τον Κάτσικα να μη μπορεί να διώξει. Η μπάλα έφτασε στον Βέργο ο οποίος ανενόχλητος με δυο παίκτες της Λαμίας μόνο στο τέρμα έκανε το σουτ αλλά ο Αντέτζο μπόρεσε και έκοψε τη μπάλα. 

86' Απειλεί ο Παναθηναϊκός. Σέντρα σουτ του Μουνιέ με τον Κάτσικα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. 

87' Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Βαθιά μπαλιά με τον Εμμανουηλίδη να σπάει τη μπάλα για τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος πήγε να κάνει την ντρίπλα αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας έπεσε γρήγορα στα πόδια του και έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση. 


88' Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Μουνιέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Χατζηγιοβάνη να κατεβάζει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την εστία του Κατσίκα. 

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος)
Μπαντής (60' Κατσίκας), Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας, 
Τόμας, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Επστάιν (67' Μπερτόλιο), Καραμάνος (76' Σκόνδρας), Μπαράλες. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης)
Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Γιόχανσον (70' Μουνιέ),
Ινσούα, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (83' Δώνης), Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (62' Εμμανουηλίδης), Βέργος. 


live:sport24