Καλημέρα. 
Αυτό που κλέβει την παράσταση σήμερα δεν είναι αθλητικό, αλλά κοινωνικό γεγονός. Και αναφέρομαι στο συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος για το μακεδονικό ζήτημα. Δυστυχώς, στη χώρα μας το πρώτο που έρχεται στο μυαλό σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις είναι τα επεισόδια που θα γίνουν και το ξύλο που θα πέσει ξανά. 

Του Έλληνα μπορεί να του κόψεις το ψωμί  και το νερό και να μην αντιδράσει. Μην διανοηθείς ποτέ να του στερήσεις τη δυνατότητα να βρίσει και να πλακωθεί με άλλους, μόνο και μόνο επειδή διαφωνεί μαζί τους. Κατά τ' άλλα, εδώ γεννήθηκαν η Δημοκρατία και η πολυφωνία.

Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά σήμερα κι ας περάσουμε και στο αντικείμενό μας, που είναι το ποδόσφαιρο. Αυτά είναι τα σημερινά παιχνίδια που προτείνει η στήλη.

ΦΟΥΛΑΜ - ΤΟΤΤΕΝΑΜ, 2 (1,75).
Ούτε η αλλαγή προπονητή μπόρεσε να βελτιώσει τα πράγματα στη Φούλαμ, η οποία συνεχίζει να βυθίζεται όλο και περισσότερο στη βαθμολογία. Και σήμερα έχει να αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ εκτός έδρας, την Τόττεναμ, που έχει δέκα νίκες σε δώδεκα παιχνίδια μακριά απ' το γήπεδό της. Θα το παλέψει κι αυτό το ματς η Φούλαμ, όπως κάνει πάντα, αλλά δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα αποφύγει την ήττα.

ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, 2-3 γκολ (2,02).
Και οι δύο ομάδες έχουν ως κύριο όπλο την αμυντική λειτουργία. Η Ξάνθη δέχεται κάτω από ένα γκολ κατά μέσο όρο στο γήπεδό της φέτος. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Ατρόμητο στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Γι' αυτό το άντερ 2,5 προσφέρεται σε αποδόσεις που προκαλούν το γέλιο. Θα προτιμήσω το σύνολο 2-3 που πληρώνει πολύ καλύτερα.

ΜΠΟΡΝΤΟ - ΝΤΙΖΟΝ, 1 (1,75).
Η γηπεδούχος έχει μια απόσταση ασφαλείας απ' τη ζώνη υποβιβασμού, αρκεί να κερδίζει παιχνίδια σαν το σημερινό, αλλιώς η απόσταση θα μειωθεί και θ' αρχίσουν τα μεγάλα ζόρια. Η Ντιζόν παραπαίει εκτός έδρας, αφού πέτυχε δύο διπλά τον Αυγουστο κι έκτοτε έχει ξεχάσει τη γεύση της νίκης μακριά απ' το γήπεδό της. Ενώ κι η προϊστορία είναι ξεκάθαρα υπέρ της Μπορντό όποτε υποδέχεται τη Ντιζόν.

Καλή επιτυχία.