Μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη  πέτυχε ο ΠΑΣ Λαμία κόντρα στον Παναθηναϊκό, σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ με σκορ 1-0.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και μπήκαν αποφασισμένοι και δυνατά από τα πρώτα κιόλας λεπτά.
Αξιοσημείωτο είναι πως στα 10 πρώτα λεπτά είχαν κερδίσει 5 κόρνερ, δείγμα της πίεσης που άσκησαν στην πράσινη άμυνα.
Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο πρώτο μέρος, όμως έχασε μια κλασική ευκαιρία που θα μπορούσε να τον βάλει σε θέση ρυθμιστή του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.
Στην επανάληψη με πανομοιότυπο σκηνικό, ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε και άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό τέρμα και μπήκε σε θέση οδηγού, δίνοντας το ρυθμό που ήθελε στο παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός, άργησε να συνέλθει, πίεσε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, χάνοντας δύο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά μέχρι εκεί.
Ο Μπερτόλιο που σημείωσε το γκολ, ο Αντέτζο δέσποζε στην άμυνα των κυανόλευκων και ο Σαράνοφ όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, δίνοντας στη Λαμία την τρίτη νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, σε στεγνό γήπεδο χωρίς χιόνια και βροχές.

Το φιλμ του αγώνα

Α' ΜΕΡΟΣ







7' Εκτέλεση του κόρνερ με τον Μπαράλες να πιάνει την κεφαλιά και τον Διούδη να μπλοκάρει σταθερά. 
22' Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μπερτόγλιο να δίνει στον Μπαράλες ο οποίος επιχείρησε το σουτ με τον Διούδη να μπλοκάρει σταθερά. 
29' Ο Μπουζούκης πέρασε την κάθετη προς τον Μουνιέ ο οποίος βγήκε τετ α τετ, σπρώχτηκε από τον Αντέτζο έξω από την περιοχή μ τον Γάλλο να χάνει τη μπάλα αλλά ο Μακέντα είχε ακολουθήσει τη φάση και έκανε το πλασέ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του Σαράνοβ. 
40'  Σέντρα του Μπαράλες από τα αριστερά δεν μπόρεσε ο Καραμάνος να πιάσει την κεφαλιά.
41' Ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Μακέντα να θέλει να κάνει στη κίνηση το πλασέ αλλά έκανε τσαφ και η μπάλα πέρασε έξω. 
41' Ο Μπερτόγλιο πήρε υπέροχα τη μπάλα στα δεξιά, έκανε και την ενέργεια και το δυνατό αριστερό σουτ το οποίο πέρασε σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι του Διούδη. 


Β' ΜΕΡΟΣ


48' Σέντρα του Μπουζούκη με τον Μακέντα μέσα στην περιοχή να μην μπορεί να κάνει καλά το κοντρόλ. 
52' 1-0, ανοίγει το σκορ η Λαμία με τρομερό γκολ του Μπερτόγλιο. Πανέμορφο γκολ. Σε βαθιά μπαλιά από τα δεξιά ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Μπερτόγλιο ο οποίος έπιασε με τη μια ένα υπέροχο σουτ και νίκησε τον Διούδη. 
58' Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Καραμάνο που έκανε το σουτ με τον Διούδη να μπλοκάρει υπέροχα και στην επαναφορά ο ανενόχλητος Αντέτζο κοντρόλαρε τη μπάλα με το χέρι και ο Ζαχαριάδης σταμάτησε τη φάση. 
60' Ο Καραμάνος έδωσε στον Μπαράλες που έκανε το σουτ με τη μια αλλά ο Διούδης μπλόκαρε. 
62' Μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Γιόχανσον που ήταν μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Σαράνοβ έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ. 
63' Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ ο Οικονόμου έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Μακέντα ο οποίος από τη μικρή περιοχή ανενόχλητος κατάφερε να αστοχήσει. 
85' Σέντρα του Οικονόμου από τα αριστερά με τον Βέργο να κάνει το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά έξω. 
88' Ο Μπουζούκης θα εκτελέσει το φάουλ με τον Μπαράλες να κόβει σε κόρνερ με σωτήρια προβολή πριν γίνει απειλητικός ο Μακέντα. 
93' Ο Γιόχανσον έκανε γλυκιά σέντρα με τον Καμπετσή από τα δυο μέτρα να στέλνει τη μπάλα έξω. 


Κίτρινες: 16' Βασιλαντωνόπουλος, 24' Τομάς, 49' Μπαράλες/13' Δώνης, 55' Μακέντα, 67' Γιόχανσον


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος)

Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, 
Μπλάζιτς (36' Μπουλούλης), Δημούτσος, Τομάς, Καραμάνος, Μπερτόγλιο (66' Επστάιν), Μπαράλες.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης)

Διούδης, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, 
Δώνης (78' Βέργος), Κάτσε, Μουνιέ (59' Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (72' Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.