Στο κυνήγι του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Λιβαδειά στο πρώτο του παιχνίδι για το 2019, με στόχο να διατηρήσει την παράδοση να ξεκινάει το ημερολογιακό έτος με νίκη, όπως κάνει από το 2011 ανελλιπώς. Τελευταία του ήττα το 2010 από την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΟΦΗ στις 21 Οκτωβρίου, για τρίτη και τελευταία στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή. Από τότε έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, με Παναθηναϊκό και Ξάνθη. Στόχος του να βελτιώσει την επιθετική του δεινότητα, αφού τέσσερις ομάδες έχουν καλύτερη επίθεση από τους «ερυθρόλευκους». Με τη Λαμία ήταν η δεύτερη μόλις φορά, που πέτυχε περισσότερα από δύο γκολ.

Εκτός έδρας μάλιστα έχει έξι γκολ σε έξι παιχνίδια, με επτά ομάδες να έχουν καλύτερη επίθεση. 

Συνολικά ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε εννέα αγώνες εκτός έδρας χωρίς γκολ στο πρώτο ημίχρονο, από τις 11 Μαρτίου, που έβαλε τρία στον Πλατανιά. Από τότε και τα επτά γκολ που πέτυχε ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Λεβαδειακός δίνει μάχη σωτηρίας, έχοντας μόνο τον Απόλλωνα πίσω του και απέχει τέσσερις βαθμούς από τον ΟΦΗ, ενώ βρίσκεται σε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει πάρει ένα βαθμό στη Νέα Σμύρνη, ενώ έχει δύο νίκες, σε βάρος των ομάδων που είναι γύρω του στη βαθμολογία, Απόλλωνα και ΟΦΗ.

Η παράδοση είναι συντριπτική υπέρ του Ολυμπιακού, που έχει χάσει δύο φορές στη Λιβαδειά. Και τις δύο προς το τέλος του πρωταθλήματος. Το Μάιο του 1990 και τον Απρίλιο του 2006. Ωστόσο στα δύο τελευταία στη Λιβαδειά οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τον Λεβαδειακό να ανοίγει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο δεύτερο. Αμέσως πριν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει οκτώ διαδοχικά παιχνίδια εκεί. 

H ιστορία

Νίκες Λεβαδειακού: 2

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Ολυμπιακού: 27


Με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό

Νίκες Λεβαδειακού: 2

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Ολυμπιακού: 11


Στον πρώτο γύρο:

Κυριακή, 26.08.2018, 21.30

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 1-0

(62' φάουλ Χριστοδουλόπουλος. Ο Επασί απέκρουσε πέναλτι του Φορτούνη)