Οι δύο ομάδες που έχουν ακόμα μονοψήφιο αριθμό βαθμών, συγκρούονται σε ένα αγώνα όπου ο νικητής θα μπορεί να αυξήσει τις όποιες ελπίδες του. Ο Απόλλων θέλει με μια νίκη να μην είναι η ομάδα με τους λιγότερους βαθμούς εδώ και τέσσερις μήνες, αφού μπορεί να πιάσει τον Λεβαδειακό. Και οι Βοιωτοί θέλουν το τρίποντο ανάσας.

Ο Απόλλων αρχές Νοέμβρη πήρε τον πρώτο βαθμό στο Ηράκλειο. Αρχές Δεκέμβρη τον δεύτερο στη Ριζούπολη με τον Ατρόμητο. Και πριν αλλάξει ο χρόνος, πανηγύρισε την πρώτη νίκη, με αντίπαλο την Ξάνθη.

Ο Λεβαδειακός με ένα βαθμό στα τελευταία πέντε παιχνίδια του, συνεχίζει ένα κυκλώνα δύσκολου προγράμματος, με ανάσα θεωρητικά, τον ουραγό Απόλλωνα. Αλλά εκτός έδρας παρουσιάζεται αδύνατος με μια ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη.

Εκτός έδρας έχει να νικήσει από τον Οκτώβριο του 2017 στο Αγρίνιο. Είναι το μοναδικό "διπλό" του από το καλοκαίρι του 2017. Μετά το Αγρίνιο έχει τέσσερις ισοπαλίες και 15 ήττες εκτός έδρας.

Παράλληλα ο Λεβαδειακός δεν έχει νικήσει ποτέ στη Ριζούπολη σε επτά επισκέψεις. Έχει πάρει μόνο τρεις ισοπαλίες, την τελευταία πριν από 11 μήνες.

Ωστόσο ο Απόλλων έχει νικήσει μόνο ένα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους στη Ριζούπολη για όλες τις διοργανώσεις.Στην ιστορία τους έχουν απόλυτη ισορροπία σε νίκες, ισοπαλίες και ήττες.

Η ιστορία

Νίκες Απόλλων: 5

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Λεβαδειακού: 5


Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλων: 4

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Λεβαδειακού: 0


Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, 21.30

Λεβαδειακός - Απόλλων 1-0

(73' κεφαλιά Μαρκόφσκι. Στο 68' κόκκινη Κρνέτα του Λεβαδειακού)