Ρεπορτάζ: Κώστας Ιωάννου
Φωτο: Μαρία Παληαλέξη

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Φθιώτιδας, πραγματοποίησε το Νέο Κρίκελλο, που επιβλήθηκε με 2-1 των Καλυβίων στο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Αλέκος Παπαγεωργίου» στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Γιάννη Αποστόλου, κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στον αγώνα και έφυγαν με την πολύτιμη νίκη από την έδρα των Καλυβίων.

Από την άλλη, η ομάδα του Βασίλη Πάντου, αν και προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ και μάλιστα μέσα στα πρώτα 5 λεπτά, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και έτσι η ρεβάνς αποκτά ακόμη πιο δύσκολο χαρακτήρα. 

Για τους γηπεδούχους, που έχουν παράπονα από τον διαιτητή του αγώνα, έλειψαν τα δύο βασικά τους επιθετικά όπλα, οι Ορέστης Τσιγκόλης και Νίκος Ταμάμης ενώ είχαν και δοκάρι στο 65’ σε σουτ του Μάλλιου.



Το φιλμ του αγώνα

Α’ ΜΕΡΟΣ
5’ 1-0 τα Καλύβια. Ο Στοφόρος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πάντος με προβολή από κοντά, άνοιξε το σκορ για τους γπηεδούχους. 

17’ Πέναλτι για το Νέο Κρίκελλο σε μαρκάρισμα του Λατσούδα στην περιοχή των Καλυβίων που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους.

18’ 1-1 το Νέο Κρίκελλο. Ο Παπαναστασίου, ευστόχησε στο πέναλτι.

20’ Ευκαιρία για τα Καλύβια να ισοφαρίσουν, όταν από κάθετη του Γουργιώτη , ο Πάντος βγήκε απέναντι στον Γιοβά, πλάσαρε και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, απομάκρυνε.

30’ Μονοκόμματο σουτ του Γουργιώτη, μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

34’ Σουτ του Γουργιώτη εντός περιοχής για τα Καλύβια, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γιοβά.

38’ 1-2 το Νέο Κρίκελλο. Από κόρνερ του Παπαναστασίου από δεξιά, ο Συγγούνης πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Μακρή, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. 



Β’ ΜΕΡΟΣ
65’ Σουτ του Μάλλιου από το ύψος της περιοχής η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιοβά.

70’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ι. Λάππα, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μακρής. 

79’ Σέντρα του Καυκιά από τα αριστερά, ο Παπαναστασίου «κατέβασε» ωραία τη μπάλα με το στήθος, έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυνόμενων και έφτασε στον Φλέσσα, ο οποίος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

90+4’ Διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για χέρι των παικτών του Νέου Κρικέλλου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάλλιου.

90+6’ Προσωπική ενέργεια του Δημητρέλη που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή των Καλυβίων, έκανε το σουτ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Καλύβια (Βασίλης Πάντος): Μακρής, Λίκο, Γενιτσαρόπουλος, Σπυριδάκης, Μόσχος, Καλαμάτας, Στοφόρος (81’ Τσότζωρας), Πάντος, Κολόκας (54’ Μάλλιος), Γουργιώτης, Στυλιανός


Νέο Κρίκελλο (Γιάννης Αποστόλου): Γιοβάς, Λάππας Ν. (60’ λ.τρ. Μάνδαλος), Σαρρής, Συγγούνης, Χαντζής, Παπανάγνος, Λατσούδας (75’ Καυκιάς), Λάππας Ι., Λέντας (84’ Δημητρέλης), Παπαναστασίου, Θεοχάρης (53’ Φλέσσας).



Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση: