Ο χρόνος επίτευξης ενός γκολ στη διάρκεια του αγώνα είναι πάντα αντικείμενο έρευνας και μελέτης, για τη συμπεριφορά της ομάδας που το πετυχαίνει αλλά και αυτής που το δέχεται.

Τα δεδομένα είναι πολύπλοκα και δεν μπορούν να απομονωθούν. Αν για παράδειγμα μια ομάδα πετυχαίνει πολλά γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, μπορεί να είναι γκολ που της δίνουν αποτέλεσμα ή μπορεί να είναι μια καλή  ομάδα, που έχει καθαρίσει νωρίς τα παιχνίδια της και απλά φορτώνει τους αντιπάλους με γκολ στο τέλος.

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τη συμπεριφορά ομάδων, όσον αφορά την καθυστέρηση που έχουν το γκολ από το ξεκίνημα του αγώνα.

Η πιο... φουριόζα ομάδα είναι η ΑΕΚ, που στα πρώτα 15' του αγώνα έχει βάλει ήδη επτά γκολ! Το 21% των γκολ της δηλαδή το έχει βάλει στο πρώτο τέταρτο.

ΑΕΛ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που ακολουθούν έχουν μόλις τέσσερα. Βέβαια η ΑΕΛ μπορεί να μη έχει τόσο γρήγορο γκολ όσο η ΑΕΚ, αλλά αν αναλογιστούμε ότι έχει πολύ λιγότερα γκολ συνολικά, αυτό το χρονικό διάστημα της είναι πολύ παραγωγικό. Έχει βάλει το 25% των γκολ της στο πρώτο τέταρτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων, ο Λεβαδειακός και η Ξάνθη δεν έχουν σκοράρει ακόμα στο πρώτο τέταρτο. Ειδικά για την Ξάνθη, που δεν είναι τόσο αδύνατη ομάδα, είναι σημαντικό το ότι δεν έχει γκολ γρήγορα.

Έκπληξη είναι και ο Ατρόμητος, που έχει ένα γκολ στα πρώτα 15', αλλά και άλλο ένα μέχρι το 30ο λεπτό! Από εκεί και πέρα παίρνει... φωτιά και σκοράρει. Ωστόσο την αδυναμία του να σκοράρει, ο Ατρόμητος την εξισορροπεί με το γεγονός ότι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα δεχτεί γκολ στο πρώτο τέταρτο!

ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ έχουν δεχτεί από ένα γκολ μέχρι αυτό το χρονικό σημείο, κανείς δεν έχει αντέξει τόση ώρα αλώβητος, όσο η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Και δεν είναι τυχαίο, αφού ο Ατρόμητος σε ολόκληρη τη σεζόν πέρσι δεν είχε δεχτεί γκολ στα πρώτα 20' λεπτά!

Αντίθετα η ομάδα που τα θαλασσώνει από την αρχή είναι ο Απόλλων. Έχει δεχτεί οκτώ γκολ στα πρώτα 15 λεπτά, που κάνει ακόμα χειρότερο το ότι δεν σκοράρει κιόλας (σκορ 0-8 ως το 15'). Βέβαια δεν έχει συνολικά καλή άμυνα, αλλά και πάλι είναι πολλά, το 26% των παθητικών του γκολ. Οι επόμενες ομάδες είναι ο Λεβαδειακός και ο Παναιτωλικός, που έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται από τέσσερις φορές στο διάστημα που μελετάμε, τα 15 πρώτα λεπτά.

Η διαφορά τερμάτων των ομάδων στα πρώτα 15' λεπτά:

ΑΕΚ 7-1

Απόλλων 0-8

Άρης 3-1

Αστέρας Τρίπολης 2-2

Ατρόμητος 1-0

Γιάννινα 2-2

Λαμία 2-2

ΑΕΛ 4-2

Λεβαδειακός 0-4

Ξάνθη 0-2

Ολυμπιακός 4-1

ΟΦΗ 1-1

Παναθηναϊκός 4-2

Παναιτωλικός 1-4

Πανιώνιος 3-3

ΠΑΟΚ 2-1