Παίζοντας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός συμπλήρωνε πέντε διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Τώρα έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τέσσερα πρώτα αντίστοιχα του δεύτερου γύρου και το παιχνίδι στα Γιάννενα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Είναι το τρίο παιχνίδι στη σειρά εκτός έδρας για τους «πράσινους», μετά τη νίκη 1-0 στο Αγρίνιο και το 0-0 στη Λιβαδειά. Η νίκη στο Αγρίνιο είναι το μοναδικό «διπλό» τους στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, με τρεις ήττες στο διάστημα αυτό.

Με μια νίκη στα πέντε πρώτα παιχνίδια του 2019, ο Παναθηναϊκός έπεσε έκτος και αναζητά τη φρεσκάδα που είχε δείξει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΣ δυσκόλεψε και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, αλλά δεν απέφυγε την ήττα στο γκολ, στις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη μέσα σε τέσσερις μέρες.

Μέσα στο 2019 νίκησε τον Απόλλωνα 1-0, αλλά έχασε τα άλλα τέσσερα παιχνίδια του δύσκολου προγράμματος που είχε (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη). Ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται, με Παναθηναϊκό τώρα και Ατρόμητο μετά, αλλά η βαθμολογική θέση του ΠΑΣ απαιτεί να πάρει βαθμούς όπου μπορεί.

Μπορεί στην Αθήνα ο ΠΑΣ να μην είναι σοβαρό εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, ωστόσο στην πόλη της Ηπείρου οι Αθηναίοι δυσκολεύονται.

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, 10 Φεβρουαρίου 2018, ο ΠΑΣ νίκησε με 2-1. Πρόπερσι, Φεβρουάριο  του 2017 ήλθαν 1-1 και τον… Φεβρουάριο του 2016 οι «πράσινοι» είχαν περάσει με θριαμβευτικό 3-0. Είναι δηλαδή η τέταρτη σεζόν στη σειρά, που το παιχνίδι των Ιωαννίνων γίνεται Φεβρουάριο!

Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της Α’ Εθνικής έγινε στις 5 Μαϊου 1975, όπου ο ΠΑΣ επικράτησε 2-0 χάρη σε δύο γκολ του αείμνηστου Όσκαρ Άλβαρες (50’ κεφαλιά, 57’ σουτ). Ο Αργεντίνος επιθετικός το καλοκαίρι του 1976 κατέληξε στον Παναθηναϊκό.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8

Ισοπαλίες: 8

Νίκες Παναθηναϊκού: 31

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 7

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Παναθηναϊκού: 10

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, 19.00
Παναθηναϊκός – Γιάννινα 2-1
(43’ κεφαλιά Χατζηγιοβάννης, 59’ σουτ Μακέντα – 23’ σουτ Κριζμάν)