Ρεπορτάζ: Κώστας Ιωάννου

Πανηγυρική πρόκριση στη Φάση των 16 του Πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΣΠΕΚΕΛ, πήρε η ομάδα του ΑΟ Λαμίας, η οποία κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της Β' Προκριματικής Φάσης του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Βασίλη Αναγνωστόπουλου, επικράτησε με 3-1 σετ (25-17, 25-27, 25-14, 25-15) του Κύνου Λιβανατών στο παιχνίδι που έγινε την Κυριακή (24/3) στο “Χαλκιοπούλειο”, σκορ με το οποίο είχε νικήσει και τον Α.Σ. Ιτέας την περασμένη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον Σ' Όμιλο της διοργάνωσης, δείχνοντας έτοιμη για τη Γ' Φάση του θεσμού. 

Στο 1ο σετ, ο ΑΟΛ ξεκίνησε καλύτερα, πήρε από την αρχή το προβάδισμα και κατάφερε να φτάσει εύκολα στην κατάκτησή του με 25-17 κάνοντας το πρώτο βήμα για την πολύ σημαντική νίκη που ήθελε. 


Στο 2ο σετ, οι γηπεδούχες, πήραν το προβάδισμα στους πρώτους πόντους αλλά από το 12-10 και μετά, ο Κύνος Λιβανατών... επέστρεψε στη διεκδίκηση του σετ, αφού τρέχοντας ένα 0-4 σερί, κατάφερε να βρεθεί από το -2 στο +4 και το 12-16. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενες που είχαν βρει πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +6 (12-18, 13-19), έχοντας κάνει πλέον σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του σετ. 
Με το σκορ στο 15-20, τα κορίτσια του Βασίλη Αναγνωστόπουλου, έκαναν την αντεπίθεσή τους για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, και κατάφεραν με το μπλοκ της Παπαμίχου στη Φρ.-Ν. Μαζιώτη, δύο πόντους της Κόμνου και έναν της Φυσολόη να μειώσουν σε 19-20. Εκμεταλλευόμενες και κάποια λάθη των φιλοξενούμενων, που προς στιγμή, αποσυντονίστηκαν, το σκορ έγινε 21-20 για τις γηπεδούχες για να έρθει η  Κ.Ι. Λουκά να ισοφαρίσει σε 21-21 για τον Κύνο. Με λάθος της Γ. Μαζιώτη (φιλέ) και άσσο της Παπαμίχου έγινε το 23-21 για τον ΑΟΛ, με τις φιλοξενούμενες να ισοφαρίζουν σε 23-23 και το ματς να γίνεται πραγματικό ντέρμπι. 
Κόμνου για τον ΑΟΛ και Φρ.-Θ. Μαζιώτη για τον Κύνο, έκαναν το 24-24 στο παιχνίδι, με τον ΑΟΛ να περνά και πάλι μπροστά στη συνέχεια με 25-24 ενώ η επόμενη επίθεση της Τσαγκάρη πέρασε άουτ και νέα ισοπαλία στο παιχνίδι (25-25). Σε αυτό το σημείο, τα κορίτσια του Γ. Μπουραμά, αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμα, παίρνοντας το σετ με 27-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στα σετ. 


Στο 3ο σετ, οι αθλήτριες του ΑΟΛ ξεκίνησαν πολύ δυνατά, δείχνοντας ότι δεν είχαν καμία διάθεση να αφήσουν τη νίκη να φύγει από τα χέρια τους και μάλιστα μέσα στην έδρα τους, πραγματοποιώντας την καλύτερό τους σετ από πλευράς απόδοσης, με λίγα λάθη και παίρνοντας πόντους με όλους τους τρόπους είτε από τη θέση του σέρβις είτε από επιθέσεις είτε με το καλό τους μπλοκ. 
Με πόντο της Κόμνου και άσσο της Παπαμίχου έγινε το 2-0 για τις γηπεδούχες αλλά στη συνέχεια το επόμενο σερβίς της Παπαμίχου σταμάτησε στο φιλέ και 2-1, αλλά ο ΑΟΛ γρήγορα, έφτασε στο 3-1. Σ' εκείνο το σημείο πήγε στο σερβίς η Φυσολόη και με τρεις συνεχόμενους άσσους (!) διέλυσε την υποδοχή των αθλητριών του Κύνου και έκανε γρήγορα το 6-1 για τις γηπεδούχες, οι οποίες έφτασαν το σκορ στο 7-1. Η λοκρική ομάδα, προσπάθησε να αντιδράσει, μειώνοντας σε 7-3 αλλά γρήγορα η Τσιούμα με δύο δικούς της πόντους έκανε το 9-3. Μπλοκ της Ρουμελή στην Κουτσιούρη και νέος πόντος της Τσιούμα έκαναν το 11-3 ενώ η Κόμνου με άσσο έκανε το 12-3 για τον ΑΟΛ που πλέον είχε βάλει... το πόδι στο γκάζι και έδειχνε ότι θα φτάσει εύκολα στην κατάκτησή του. Μετά το 12-4, τα κορίτσια του Βασίλη Αναγνωστόπουλου, έφτασαν τη διαφορά και στο +10 με δύο νέους πόντους της Τσιούμα. 
Ο Κύνος κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και πάλι στους 8 (15-7, 16-8) όμως το εντυπωσιακό μονό μπλοκ της Παπαμίχου στην Παπαευσταθίου και ο πόντος της Κόμνου, έφεραν ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους (18-8). Οι φιλοξενούμενες, μείωσαν ξανά στους 8 (18-10) με το δεύτερο πόντο να είναι άσσος της Φρ.-Ν. Μαζιώτη, ενώ η Κόμνου έκανε γρήγορα το 19-10. 
Νέος άσσος της Παπαμίχου και 20-10, για να έρθει και νέος πόντος της Κόμνου, η οποία διατήρησε το (+10) 21-11. Το τελικό 25-14 και το 2-1 στα σετ για τον ΑΟΛ, διαμόρφωσαν η Ρουμελή και η Κόμνου με άσσο, δίνοντας και πάλι στο προβάδισμα στην ομάδα τους.


Αρχίζοντας το 4ο σετ, ο ΑΟΛ, είχε πλέον το υπέρ του 2-1 το οποίο και ήθελε να υπερασπιστεί. Στους πρώτους πόντους, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 8-7. Σ' εκείνο το σημείο, με την άουτ επίθεση της Κ.-Ι. Λουκά, δύο πόντους της Παπαμίχου (ο ένας από επίθεση και ο δεύτερος με μπλοκ στην Κ.-Ι. Λουκά) και άσσο της Ρουμελή, έγινε το 12-7 για τον ΑΟΛ, που έδειχνε πως είχε επιβάλει ξανά το ρυθμό του στην αναμέτρηση. 
Με δύο συνεχόμενους πόντους της Κ.-Ι. Λουκά, ο Κύνος μείωσε σε 12-9, με τις γηπεδούχες να απαντούν με ένα 3-0 σερί και να κάνουν το 15-9, με τη λοκρική ομάδα να μειώνει και πάλι στους 5 (15-10), διαφορά που αυξήθηκε και έφτασε μέχρι το +9 (19-11) με πόντους των Τσιούμα, Κόμνου και άσσο της Νεοχωρίτη και οι γηπεδούχες, απείχαν πλέον μόλις 6 πόντους μακριά από το στόχο τους. Το 19-11 έγινε γρήγορα 22-11 και το σετ ολοκληρώθηκε με τον ΑΟΛ να το κατακτά με 25-15, παίρνοντας τη νίκη με 3-1. 


ΑΟ Λαμίας (Βασίλης Αναγνωστόπουλος): Ταγκαράκη, Παπαμίχου, Κουτσούμπα, Λίκα, Ρουμελή, Κωστάκη, Κόμνου, Κλέτσα (λ), Φυσολόη, Τσαγκάρη, Νεοχωρίτη, Γουργιώτη, Χρήστου, Τσιούμα

ΑΜΣ Κύνος Λιβανατών (Γ. Μπουραμάς): Βασιλικού, Λουκά Δ., Μαζιώτη Φρ.-Ν., Παπαευσταθίου, Τσέρτου, Κουτσιούρη, Λουκά Κ.-Ι., Μαζιώτη Γ., Μαζιώτη Φρ.-Θ., Ρατζα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την αναμέτρηση: