Η Εθνική Νέων ηττήθηκε 3-1 από την Τσεχία στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου της φάσης elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερη στο γκρουπ και να μην αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019.


Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στο 10’ με τον Εμμανουηλίδη, ωστόσο οι Τσέχοι ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα (27’) με τον Ζλατόλαβεκ και στο 60’ προηγήθηκαν με τον Χεζούκι. 

Η δυσμενής εξέλιξη με την πλήρη ανατροπή του σκορ και ταυτόχρονα των δεδομένων πρόκρισης, κατέβαλε τους διεθνείς μας και ουσιαστικά καθόρισε από νωρίς την τελική έκβαση της αναμέτρησης, στην οποία το 3-1 σημειώθηκε από τον Χέιντενριχ με πέναλτι στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Ελλάδα: Νικοπολίδης (31’ Μανδάς), Λύρατζης, Τσαούσης, Αντζουλάς (69’ Μιχαηλίδης), Εμμανουηλίδης, Μελιόπουλος (39’ Νεοφυτίδης), Γαϊτανίδης (69’ Γκαργκαλατζίδης), Διαμαντής, Τσιγγάρας, Μπότος, Σέχου. 

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Δανία αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Αγγλία με αποτέλεσμα την πρόκριση να κερδίσει η Τσεχία.

Φωτορεπορτάζ