Μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, προς το καλύτερο πάντα, από τα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα της Λαμίας είναι αυτή που δείχνει το τι, το πως και το πόσο άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ναι άλλαξε, κωλοχτυπηθείτε και διαφωνήστε όσο θέλετε, πνέει άλλος αέρας στο πρώην κλοτσοσκούφι των ηθοποιών ποδοσφαιριστών, των θυγατρικών ομάδων και των ομάδων franchise.
Και αυτό το δείχνει η Λαμία, το εξηγώ παρακάτω.

Η Λαμία λοιπόν, είναι αυτή που κάνει μια αξιοπρεπέστατη πορεία στο Πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο.
Η Λαμία και ο μεγαλομέτοχός της, είναι που δεν έχουν μπλεχτεί σε τρένα και σε βαποράκια.
Και μέσα στο ευήλιο και ευάερο περιβάλλον, η Λαμία αναπνέει και δείχνει τη δύναμή της. 
Δείχνει τα δόντια της.

Ααα, για να μην το ξεχάσω, η Λαμία πρωτοστάτησε και στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεν ήταν τσιράκι κανενός, αφού πήγε μαζί με άλλες πέντε ομάδες να τινάξει το Πρωτάθλημα στον αέρα.
Για όποιον καταλαβαίνει και κοιτάζει χωρίς παρωπίδες, αντιλαμβάνεται το τι συντελείται στην ομάδα της Φθιώτιδας, για όποιον περιμένει να διαβάσει ή να ακούσει τον Μπαμ και Μπουμ, την Αυστριακή Λολίτα και κάθε λογής Αποτυχημένο Σκηνοθέτη από τον πλανήτη Άρη, λυπάμαι.
Επίσης, δεν μπορώ να τα κάνω και πιο λιανά, σε... Δεκάρικα, αφού δεν είμαι και τόσο... Νοικοκυρούλα!!

Η Λαμία λοιπόν, έχει από κάτω της στο Πρωτάθλημα 7 ομάδες, εκ των οποίων οι 6 έχουν βγει Ευρώπη, πλην του γείτονα Λεβαδειακού.
Τρεις εξ αυτών τις έχει στο πρόγραμμα που απομένει, Γιάννενα μέσα, Αστέρα εκτός και Πανιώνιο εντός. Όλα αυτά πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ.
Μέχρι να βγει ο μήνας Μάρτιος και την Πρωταπριλιά, ίσως, λέω ίσως, η Λαμία θα τελειώσει μια και καλή με την υπόθεση παραμονή. Συνεπικουρούμενη και των άλλων αποτελεσμάτων.

Θα βάλω έναν μικρό αστερίσκο εδώ και θα αναφερθώ στα τρία παιχνίδια με την ΑΕΚ. 
Κύπελλο στο ΟΑΚΑ 3/4, Πρωτάθλημα στο ΔΑΚ 14/4 και ρεβάνς του Κυπέλλου στο ΔΑΚ 24/4.
Εδώ σε θέλω κάβουρα. Η Λαμία θα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της, θα κοιτάζει την εικόνα της και το πλασάρισμά της.
Ευρώπη μέσω της 5ης θέσης ή το όνειρο του Κυπέλλου, κατάκτηση ή Τελικός.
Απέναντι στην περυσινή Πρωταθλήτρια ΑΕΚ, όπου φέτος κοιτάζει σαν σανίδα σωτηρίας την 3η θέση να την πάρει από τον Ατρόμητο στο Πρωτάθλημα ή να φτάσει Τελικό και να κατακτήσει το Κύπελλο.
Οπότε πιο αγχωμένη θα είναι η Ένωση, παρά η Λαμία, στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Πολλοί θα βιαστούν και θα πουν για αλισβερίσι και αλλαξοκωλιές των δύο ομάδων.
Και σας ρωτώ, έχει δείξει η Λαμία του Πανουργιά κάτι τέτοιο. Όταν έχει ξεβρακώσει τη διαιτησία στα παιχνίδια ειδικά με την ΑΕΚ.
Ακούστε κύριοι, η καθαρότητα της Λαμίας, είναι αυτή που την φέρνει μέχρι εδώ και θα την πάει και πολύ παραπάνω.
Και να θυμηθώ και κάτι για τους φίλους Αρειανούς, στην Εθνική ο Ντουρμισάι, έτσι μου 'ρθε και το γράφω, επειδή το αμφισβητήσατε.


Η Λαμία που βλέπετε, δεν κάνει σε ορισμένους, δεν την αντέχουν. Κι όσο κάνει πράγματα, όσο πετυχαίνει και ανεβαίνει, τόσο πονάει.
Όπως μου λεγε ένα άνθρωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος είναι γνώστης πολλών πραγμάτων και των περισσότερων καταστάσεων, "δεν έχω γνωρίσει άλλον άνθρωπο να μαθαίνει τόσο γρήγορα και να παίρνει σωστές αποφάσεις τάχιστα, όπως ο Πανουργιάς, άσε που έχει το πακέτο και δεν εξαρτάται...".
Και αυτό δεν αντέχεται από ορισμένους, ούτε ο Πανουργιάς ούτε η Λαμία.

Στο δια ταύτα λοιπόν, μια Λαμία με σωμένη την Κατηγορία, χαλαρή στο Κύπελλο, το σφίξιμο το έχουν οι άλλοι. Τους αρέσει, δεν τους αρέσει.
Μια Λαμία που θα πάει Τούμπα, θα υποδεχθεί ΑΕΚ-Ολυμπιακό-ΑΕΚ μέσα σε δέκα ημέρες και θα σβήσει με Απόλλωνα.
Μόνο μην μας κατεβάσει στις 11 στο ΟΑΚΑ, γιατί εκεί δεν θα μας αντέξετε. Τρελαθήκατε με τον αποκλεισμό των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.
Όπως και δεν μας αντέχατε στις Μικρές Κατηγορίες, όταν κάναμε αποβάσεις και γεμίζαμε τις κερκίδες με χιλιάδες διψασμένους φιλάθλους.

Η Λαμία δείχνει υγεία, η Λαμία δείχνει την ομορφιά της επαρχίας και τη δημιουργία.
Η Λαμία κάνει την ολική επαναφορά στο γνήσιο και στο αγνό. Η Λαμία θυμίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο των καλών δεκαετιών.
Και το έκανε πρώτα στον εαυτό της αυτό, ξεσκαρτάρισμα με αυτοκριτική, αλλαγή σε πρόσωπα και καταστάσεις και παρουσίασε το πραγματικό της πρόσωπο.
Ένα πρόσωπο από τα παλιά. Ένα πρόσωπο με ταυτότητα, με γνησιότητα, όχι αυτό που θα της υπαγορεύσει κάποιος.


Επίσης θα επικαλεστώ και τα σημάδια.
Η γηραιότερη ομάδα της Κατηγορίας, αλλά ο Πίτι που δεν έκανε στη Λάρισα, στη Λαμία κάνει παπάδες, ο Μπλάζιτς που τα 'φτυσε από τα πολλά παιχνίδια τρέχει σαν έφηβος.
Ο Τσούκαλος κι ο Μπουλούλης, δύο δικά της παιδιά δείχνουν ποιότητα, όταν οι άλλοι εμπιστεύονται ξένους παίκτες και αφήνουν την τύχη της ομάδας τους στα χέρια των μάνατζερς.
Να μην αναφέρω τερματοφύλακες, κεντρικούς αμυντικούς και άλλους πολλούς.

Τέλος θα αναφερθώ στην επικοινωνία.
Φέτος εκεί η ομάδα κεντάει. Ρεπορτάζ για τις προπονήσεις, αφήνει να περάσει στο ντούκου ότι ενοχλεί και αποπροσανατολίζει τους βλάκες.
Το πάει καλά, σε εκνευριστικό σημείο. Δείχνει μόνο ότι πρέπει και προ πάντων δείχνει ισχύ, όπως αρμόζει σε μια ΠΑΕ. Τη δύναμη της Λαμίας. Φέτος δεν είναι κοκό νιανιά.
Κι όταν η ΕΡΤ και η Cosmote κάνουν θετικές αναφορές στο επικοινωνιακό, κάτι γίνεται καλά.

Έτσι, παρουσιάζοντας το άγνωστό, που δεν την ξέρουν, που δεν την περιμένουν, η Λαμία ξαφνιάζει και δημιουργεί σε μας ευχάριστες εκπλήξεις (βλέπε πάλι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ).
Η Λαμία χτίζεται και αρχίζει να γιγαντώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Χωρίς χρεώσεις και χωρίς υποχρεώσεις.
Εμείς που υπομέναμε τόσα χρόνια, το αντέχουμε αυτό που βλέπουμε. Αλήθεια εσείς το αντέχετε...???

Υ.Γ. Μη νομίζετε πως ονειροβατώ, ούτε είμαι φαντασιόπληκτος, όμως βλέπω και διακρίνω το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την αλλαγή.
Η Λαμία θυμίζει επαρχιακή ομάδα των δεκαετιών '70 και '80. Το πιστεύω, δεν το γράφω για να το γράψω.
Τέλος  η έπαρση που έχω για τη Λαμία, είναι για ένα "Μεταξικό ΟΧΙ", που είπε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου...