Νίκη παραμονής πέτυχε η Λαμία απέναντι στον Πανιώνιο με σκορ 1-0 και κοιτάζει ψηλότερα πλέον, μιας και είναι η ομάδα που έχει καταφέρει να απομακρυνθεί από τη ζώνη, βάζοντας τις υπόλοιπες από κάτω, ενώ παράλληλα μίκρυνε τη διαφορά από την 5η προνομιούχα θέση.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, αν και μπήκαν μουδιασμένα και δέχθηκαν φάση το 1ο κιόλας λεπτό, συνήλθαν πολύ γρήγορα και στην πρώτη καλή στιγμή άνοιξαν το σκορ με τον Καραμάνο.
Στη συνέχεια κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της, όσο το επέτρεπε ο διαιτητής Κουτσιαύτης, ο οποίος ήταν από εκνευριστικός έως εριστικός, δίνοντας μάλιστα ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 40ο λεπτό στους κυανέρυθρους, όμως ο τερματοφύλακας της Λαμία, Σαράνοφ, είπε όχι στον Ντουρμισάι.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγει μπροστά, η άμυνα της Λαμίας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ στην επίθεση χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες με τον Μπερτόλιο να έχει δοκάρι, τον Πίτι και τον Μπαράλες.

Το φιλμ του αγώνα

Α' ΜΕΡΟΣ
1' Από τα αριστερά ο Μανθάτης  γύρισε τη μπάλα στον Ντουρμισάι και θα προλάβει να βάλει την προβολή ο Αντέτζο και θα διώξει σε κόρνερ.
6' 1-0, με κοντινό πλασέ του Καραμάνου, μετά από γύρισμα του Επστάιν.
40' Πέναλτι για τον Πανιώνιο. Ο Ντουρμισάι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή με τον Καρυπίδη να τον μαρκάρει, έπεσε ο επιθετικός του Πανιώνιου, πέναλτι καταλογίζει ο Κουτσιαύτης.
41' Εκτελεί ο Νοτυρμισάι, θα πέσει και θα διώξει ο Σαράνοφ με τα πόδια και θα απομακρύνει ο Καρυπίδης.

Β' ΜΕΡΟΣ
62' Σέντρα του Ντομίγκες, γυριστό σουτ του Ντουρμισάι, η μπάλα λίγο έξω.
76' Δοκάρι για τη Λαμία. Ο Μπερτόγλιο εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του Μπανανά, του πήρε τη μπάλα και βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλερμπ και έφυγε έξω. 
79'  Σουτ του Μπερτόγλιο έξω από την περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ.
81' Ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε το κόρνερ με τον Μπαράλες να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Μάλερμπ έδιωξε εντυπωσιακά.
85' Ο Πίτι εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Κόρμπου και να πηγαίνει κόρνερ. 
88' Μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία να κάνει το 2-0. Ο Μπανανά έκανε το λάθος με τον Πίτι να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να κάνει από τα τριάντα μέτρα ένα ψηλοκρεμαστό σουτ με τον Μαλέρμπ με εντυπωσιακή επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ. 
89' Νέα καλή στιγμή για τη Λαμία. Στην εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Τομάς ο οποίος με ένα δυνατό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Μαλέρμπ ο οποίος έδιωξε με το ένα χέρι. 
91' Ο Μπουμάλ εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι με τον Μπανανά να παίρνει την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα βρήκε στον Σαράνοβ και στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού της Λαμίας και έφυγε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (46' Βασιλαντωνόπουλος)Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Μπερτόγλιο (84' Πίτι), Δημούτσος, Επστάιν (65' Τομάς), Μπαράλες, Καραμάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάλερμπ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μανιάτης, Τσιλούλης (75' Άρσε), Μανθάτης (62' Σίντι Αλί), Μπουμάλ, Ντουρμισάι.


live:sport24
photo: reporter-images