Ποινή υποβιβασμού αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ σε ΟΦΗ και Αιγινιακό, ενώ επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ σε κάθε σύλλογο, καθώς τους έκρινε ένοχους για χειραγώγηση της περυσινής μεταξύ τους αναμέτρησης, που είχε λήξει με 6-0 υπέρ των Κρητικών. 

Αυτό σημαίνει υποβιβασμό του ΟΦΗ στη Football League και εκκίνηση στο νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ αντίστοιχα ο Αιγινιακός θα υποβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, κουβαλώντας επίσης ποινή -6 βαθμών. 

Στους πρώην προέδρους των σωματείων, Τσάλο (ΟΦΗ) και Νιώπα (Αιγινιακό), απαγορεύτηκε δια βίου η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, επιβλήθηκε εφ΄ όρου ζωής απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 60.000 ευρώ σε καθέναν.

Στους ποδοσφαιριστές Τόλιο, Λιόλιο και Γιατζιτζόγλου επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για το ίδιο χρονικό διάστημα, συν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καθέναν. 

Ο Μαχαιρίδης τιμωρήθηκε με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο δια βίου και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ΄ όρου ζωής, συν 20.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ο πρώην παράγοντας του ΟΦΗ, Γ. Πηρουνάκης, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Η ποινή είναι εφέσιμη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης.

πηγή: ΑΠΕ

Στο διαταύτα...

Επειδή πρόκειται για υπόθεση χειραφετημένου αγώνα, με εικασίες φυσικά, με δεδικασμένες αθωωτικές αποφάσεις για άλλες ομάδες, μιας και όλα είναι με αποχρώσες ενδείξεις και όχι με αποδείξεις, γι αυτό και η απόφαση είναι εφέσιμη. όπου εκεί θα υπάρξει κακοδικία και αθώωση των κατηγορούμενων.

Οι ποδοσφαιριστές που φέρονται να αγωνίζονται, δεν αγωνίστηκαν!!
Τα έξοδα των μετακινήσεων που φέρεται να πληρώνει ο ΟΦΗ για πιο φθηνά εισιτήρια, το έχει κάνει με τις περισσότερες ομάδες, αφού ο ΟΦΗ έχει την έκπτωση, όπως και με τα καταστήματα εστίασης.
Όσον αφορά τις καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊντζίδη, δεν έχουν βάση και γι αυτό θα οδηγηθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Tέλος ο ΟΦΗ μπορεί να προσφύγει στο CAS και σε πολιτικά δικαστήρια, μιας και δεν αποτελεί μόνο αθλητικό γεγονός η δωροδοκία, χειραγώγηση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Όπως και στην επικείμενη αναδιάρθρωση των Κατηγοριών που πήγε περίπατο, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρξουν κυρώσει, άλλωστε εκλογές έρχονται...