Για τον Αστέρα Τρίπολης η Ξάνθη μοιάζει είναι... μια από τις μεγάλες ομάδες! Και αυτό γιατί την έχει νικήσει τρεις φορές μόνο, όσες έχει νικήσει και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Ο Αστέρας έχει 11 νίκες με ΠΑΟΚ και επτά με ΑΕΚ, αλλά μόνο τρεις με την Ξάνθη!

Οι δύο τελευταίες φορές ήταν το 2014, στις 8 Μαρτίου στην Ξάνθη 1-0 και στις 21 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη. Από τότε σε οκτώ αγώνες έχουμε έξι ισοπαλίες και δύο νίκες της Ξάνθης. Μην νομίζετε ότι και η Ξάνθη νικά εύκολα. Στα τελευταία 11 έχει αυτές τις δύο νίκες.

Μια από αυτές ήταν στον πρώτο γύρο στην Τρίπολη. Στην Ξάνθη τα τρία από τα τέσσερα τελευταία έχουν τελειώσει 0-0, αγαπημένο και φέτος αποτέλεσμα της Ξάνθης.

Η συνάντηση των δύο ομάδων τις βρίσκει να απέχουν τρεις βαθμούς και να βρίσκονται πλέον στην ολοκλήρωση μιας προσπάθειας.

Η Ξάνθη πια απέχει εννέα βαθμούς και τέσσερις θέσεις από την προνομιούχο πέμπτη. Ο βαθμός που πήρε στα Γιάννινα παράλληλα με την πορεία του Άρη την απομάκρυνε περισσότερο.

Η ακριτική ομάδα δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια, αλλά με πέντε ισοπαλίες έφτασε τις 10, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Παράλληλα ή Ξάνθη είναι η ομάδα, που η έδρα παίζει μικρό ρόλο. Από τα 23 παιχνίδια της μόνο επτά τα έχει κερδίσει η γηπεδούχος. Έχει κερδίσει τέσσερα μέσα και έχει χάσει τρία έξω. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει βγάλει λιγότερους από 10 "άσους" στα παιχνίδια της.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε άλμα σωτηρίας με τη νίκη επί του Παναιτωλικού. Ήταν η πρώτη του νίκη εντός έδρας μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα. Και μόλις η δεύτερη νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια. Εκτός έδρας έχει δύο νίκες σε 11 παιχνίδια και σίγουρα άλλη μία θα τον ανακουφίσει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά.

Αν η Ξάνθη νικήσει θα φτάσει τις 250 νίκες στην Α' Εθνική/Super League Σουρωτή, ενώ αν παίξει ο Ματίας Ιγκλέσιας με τον Αστέρα Τρίπολης θα γίνει ο τέταρτος ποδοσφαιριστής του, που θα φτάσει τις 100 συμμετοχές στην κατηγορία.

Η ιστορία
Νίκες Ξάνθης: 7
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Με γηπεδούχο την Ξάνθη
Νίκες Ξάνθης: 4
Ισοπαλίες: 5
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Στον πρώτο γύρο
Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 19.30
Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 0-1
(71' σουτ Γέντριτσεκ)