Μπορεί να λέμε ότι τα «ντέρμπι» τελείωσαν, όμως βαθμολογικά ντέρμπι γίνονται ακόμα. Όπως αυτό του δεύτερου Ολυμπιακού με τον τέταρτο Ατρόμητο, που θα αποχαιρετήσει την αγωνιστική δραστηριότητα για τον μήνα Μάρτη.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τέσσερις νίκες στη σειρά. Λογικά δεν μπορεί να είναι κάτω από τη δεύτερη θέση, ενώ μαθηματικά ακόμα κυνηγάει την κορυφή.

Έχει επτά νίκες στην έδρα του, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό το Νοέμβρη, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στα πέντε τελευταία πετυχαίνει τουλάχιστον τέσσερα γκολ. Συγκεκριμένα έχει μια φορά πέντε και τέσσερις από τέσσερα!

Τώρα τον επισκέπτεται όμως μια ομάδα, που δεν χάνει εύκολα με μεγάλα σκορ. Ακόμα και το 3-0 από τον ΠΑΟΚ θεωρείται σπάνιο για τον Ατρόμητο, που έχει παρουσιάσει ως τώρα ο Νταμίρ Κάναντι. Έχει χάσει τα δύο τελευταία με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά από τότε που ανέλαβε ο Κάναντι δεν έχει χάσει τρία πρωταθλήματος στη σειρά. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί εδώ και δύο χρόνια, τέτοια εποχή ακριβώς.

Ο Ατρόμητος δεν χάνει βέβαια τη θέση του στην πεντάδα, ίσως και χωρίς να πάρει άλλο βαθμό! Βέβαια θέλει καλή θέση και να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία στη σεζόν. Έγινε η πρώτη ομάδα που δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ, νίκησε την ΑΕΚ εκτός, έχασε στο φινάλε από τον Ολυμπιακό με ανατροπή και με 10 παίκτες, και τελικά έχει νίκη σχεδόν στα μισά παιχνίδια του.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο γύρο, ενώ πέρσι δεν νίκησε κανένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Έχασε τον Οκτώβρη του 2017 για δεύτερη φορά στην ιστορία του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ και η πρώτη νίκη του Ατρομήτου είναι σχετικά πρόσφατη, τον Φεβρουάριο του 2013. Αυτές οι δύο νίκες και μια ισοπαλία το 1974 είναι τα θετικά αποτελέσματα του Ατρομήτου στο Φάληρο.

Η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο πρωτάθλημα ήταν στις 12 Νοεμβρίου 1972. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο πανίσχυρος τότε Ολυμπιακός του Λάκη Πετρόπουλου νίκησε εύκολα με 4-0 την άπειρη, αλλά με έμπειρους παίκτες, ομάδα του Σάββα Παπάζογλου. Στο 32’ και το 44’ ο Χούλιο Λοσάδα με δύο σουτ πέτυχε ισάριθμα γκολ. Στο 59’ ο Ρομέν Αργυρούδης με σουτ έκανε το 3-0. Στο 65’ ο Λοσάδα ανατράπηκε από τον Σωτήρη Αδαμίδη και ο Ιβ Τριαντάφυλλος διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 4-0.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 27
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ατρόμητου: 5

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 14
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Ατρόμητου: 2

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018
Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2
(43' σουτ Κουλούρης - 49' σουτ Καμαρά, 90' κεφαλιά Βούκοβιτς. Στο 57' 2η κίτρινη Μπουσούλατζιτς του Ατρομήτου)