Το Speaker.gr, φιλοξενεί τον Θανάση Αργύρη, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την ομάδα της Λαμίας, ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής στην Κ19.
Μας μίλησε για τον ΠΑΣ Λαμία και μας κατέθεσε την εμπειρία του ως προπονητής, σε μια Κατηγορία που την ξέρει πολύ καλά, την Α' Φθιώτιδας.

Sp: Φίλε Θανάση, σε ευχαριστώ που δέχθηκες την πρόσκλησή μου
Θ.Α: Ηλία εγώ σε ευχαριστώ για τη συνάντηση αυτή.

Sp: Θα ήθελα κατ' αρχήν να μου πεις, πόσο ποδόσφαιρο βλέπεις και σε ποια Κατηγορία.
Θ.Α: Ξέρεις πολύ καλά, ότι το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και όπου βρεθώ και σταθώ, παρακολουθώ ανελλιπώς. Φυσικά τη Λαμία μας και οπωσδήποτε την Α' Φθιώτιδας.

Sp: Ας αρχίσουμε λοιπόν από την Α' Φθιώτιδας, τι αίσθηση έχεις και ποια ή ποιες ομάδες χρίζεις φαβορί.
Θ.Α: Ξεχωρίζω πρώτα απ' όλες την Αταλάντη, έχει μια ομάδα με ηρεμία και πειθαρχία. Αυτό βέβαια οφείλεται στο φίλο μου και παλιό συμπαίκτη μου, Μάκη Ζαχαρόπουλο. Ο Μάκης μιλάει μέσα στα αποδυτήρια και στραβά να αρχίσει ένα παιχνίδι, το ισορροπεί. Ξέρει το αντικείμενο, έχει παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο και φυσικά ως προπονητής έχει περγαμηνές. Στην Αταλάντη μου έχιε κάνει τρομερή εντύπωση ένας ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά, το αριστερό μπακ, νομίζω Σακκάς λέγεται. Έχει ξεκλειδώσει πολλές άμυνες, εντυπωσιακός παίκτης.
Από την άλλη, τα παιδιά στο Κρίκελλο που είναι φίλοι μου, λόγω του ότι πέρασα σαν προπονητής από αυτή την ομάδα, έχουν φτιάξει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Με παίκτες πολύ καλούς που ξέρουν την Κατηγορία και δίκαια βρίσκονται στη 2η θέση.
Επίσης τα Καλύβια, πολύ καλή ομάδα και έχει δείξει πως θα πρωταγωνιστήσει. Έχει πολύ καλή σύνθεση με έμπειρους και νεαρούς παίκτες που έχουν παραστάσεις και εμπειρίες.
Παραδοσιακά η Λοκρίδα έχει τη Μαλεσίνα και το Μαρτίνο δυνατές ομάδες. Η Μαλεσίνα με τα δικά της παιδιά, θα βρει το δρόμο της, άλλωστε το έχει ξανακάνει αυτό, να ποντάρει δηλαδή στα παιδιά της.
Όσον αφορά το Μαρτίνο, πιστεύω πως παίζει πάρα πολύ καλή μπάλα. Ξεχωρίζει και πιστεύω θα αναδειχθεί.



Sp: Η Αταλάντη είχε απομακρυνθεί, όμως με δύο άτυχα αποτελέσματα την πλησίασαν οι άλλες ομάδες, πιστεύεις πως θα έχουμε play off.
Θ.Α: Όπως πάει ναι. Κάπου θα έχανε βαθμούς η Αταλάντη, έχει και κάποια πολύ δύσκολα παιχνίδια, ειδικά την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Κρίκελλο.
Δύσκολο να τραβούσε μια ομάδα και να έκανε διαφορά, δεν ήταν έτοιμες οι πρώτες ομάδες για κάτι τέτοιο.

Sp: Διακρίνεις κάποια ομάδα έκπληξη στη μέχρι τώρα πορεία του Πρωταθλήματος
Θ.Α: Κοίτα, ομάδα να κάνει δυνατή έκπληξη όχι, αλλά να την Κυριακή παίζουν Δάφνη Λιβανατών-Οπούντιος Μαρτίνου, για μια θέση στην τετράδα. Οι Λιβανάτες είναι πολύ ψηλά, το Μαρτίνο παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικό από τη Γ' Εθνική που έρχεται. Έχουν κάνει εκπλήξεις με τα αποτελέσματά τους.
Όμως αλλού βλέπω τις εκπλήξεις, αρνητικά βέβαια.

Sp: Για πες μου που ακριβώς.
Θ.Α: Στο ότι σε αρκετές ομάδες, βάζουν χρήματα και δεν επενδύουν σε παιδιά από τις ακαδημίες τους. Αυτό είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Και αν φύγουν οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες, αύριο-μεθαύριο, δεν θα υπάρχουν ομάδες. Τα λεφτά θα τελειώσουν. Άσε που από πίσω δεν έρχονται ποδοσφαιριστές νέοι και λεφτά να έχεις δεν θα βρίσκεις.

Sp: Θυμάμαι την ομάδα που είχες κάνει με του Έφηβους Λαμίας. Ομάδα πρότυπο.
Θ.Α: Ε, καλά εκεί ήταν κατάθεση καρδιάς και γνώσης, με πολύ καλά αποτελέσματα. Βγήκαν και παίκτες, που έπαιξαν μπάλα και σε μεγάλο επίπεδο.
Αυτό το μοτίβο, πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες, ακόμη και ο ΠΑΣ Λαμία με τις Κ.

Sp: Πρέπει να έχεις πολύ καλές αναμνήσεις από τους Έφηβους.
Θ.Α: Φυσικά και έχω. Ήταν πρωτοφανές αυτό που κάναμε και ζούσαμε. Έληξε άδοξα και με πίκραναν, όταν κάποιοι κυνήγησαν την ομάδα, για προσωπικό όφελος. Με πίκραναν, έστειλαν εξώδικα για το σήμα. Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα.

Sp: Το ίδιο ακριβώς έκανες και όταν βρέθηκες στην Κ19 του ΠΑΣ Λαμία.
Θ.Α: Σχεδόν το ίδιο. Σε μια επαγγελματική ομάδα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Όμως κάναμε πολύ καλή δουλειά και βγάλαμε παίκτες.
Άλλοι ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα και έκαναν επαγγελματικό συμβόλαιο και άλλοι παίζουν σε ομάδες Β', Γ' Εθνικής και στο Α' Τοπικό. Δεν πήγαμε άσχημα για μια νεοσύστατη ομάδα, που οι αντίπαλοί της ήταν έξω από τη Φθιώτιδα και σε Εθνικό επίπεδο.



Sp: Να πάμε και στον ΠΑΣ Λαμία, πως τον βλέπεις φέτος.
Θ.Α: Ε, εντάξει η Λαμία έχει σωθεί, δεν έχει πρόβλημα. Παίζει και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έχει άλλη φιλοσοφία φέτος, κρατάει μπάλα, την κυκλοφορεί πολύ καλά και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.
Και επειδή δεν την υπολόγιζαν τη Λαμία, έκανε τις εκπλήξεις σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ειδικά στον Ολυμπιακό, του το χρωστούσαμε από τη δικιά μου τη γενιά.
Αυτό οφείλεται στο Μάκη Χάβο και στον συνεργάτη του, τον εξαιρετικό Μπάμπη Μιχαηλίδη, τον οποίο γνωρίζω από τη σχολή Uefa A' που τον είχα καθηγητή. Είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου.

Sp: Για τους Λαμιώτες παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα, τι γνώμη έχεις. Έχουν βοηθήσει.
Θ.Α: Φυσικά και έχουν βοηθήσει, έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και του υπολογίζει ο προπονητής. Ο Τσούκαλος με τα γκολ που έχει βάλει, ο Μπουλούλης όταν κλήθηκε και σε όποια θέση να τον έβαλε, τα πήγε περίφημα. Ο Θάνος ο Καραγκούνης, αν δεν είχε τον τραυματισμό να τον κρατήσει πίσω, θα ήταν πάντα βασικός στην 11άδα, μοναδικό ταλέντο.
Θα ήθελα να πω την αλήθεια, περισσότερους Λαμιώτες. Όπως ήμασταν εμείς, μόνο δύο ξένοι, όλοι οι άλλοι από τη Φθιώτιδα. Είναι εφικτό, αλλά να τους δουλέψει η Λαμία και οι παίκτες να έχουν όρεξη για πολύ και σκληρή δουλειά.

Sp: Τέλος θα ήθελα να αναφερθούμε και στην ενασχόλησή σου με τα κοινά.
Θ.Α: Ναι, οι πολίτες της Λαμίας με τίμησαν με την ψήφο τους και μετά από 8 χρόνια δημοτικός σύμβουλος όπου τα 2 υπήρξα και αντιδήμαρχος, ο Θύμιος Καραϊσκος μου έκανε την πρόταση να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του "Λαμία-Περήφανη Πόλη". 
Φυσικά και δέχθηκα, γιατί όλη η ομάδα είναι φίλοι μου και με τη γνώση και εμπειρία που απέκτησα, είμαι στη διάθεση του κόσμου να προσφέρω στην πόλη μας.

Sp: Εάν εκλεγείς, θα έχεις αντικείμενο τον αθλητισμό.
Θ.Α: Αυτό εξαρτάται από τον επικεφαλής του συνδυασμού, τον Θύμιο Καραϊσκο. Αν κρίνει πως από αυτό το μετερίζι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μας, θα το κάνω, είμαι πρόθυμος. Άλλωστε το αντικείμενο το γνωρίζω.

Sp: Φίλε Θανάση σε ευχαριστώ και σου εύχομαι καλή επιτυχία.
Θ.Α: Ηλία εγώ σε ευχαριστώ, για το χρόνο σου και την ευχάριστη κουβέντα που είχαμε.


Η συνέντευξη έγινε στο Barrio The Streat Cafe, ευχαριστούμε τους Γιώργο Δημητρέλη και Αντώνη Ασπιώτη για τη φιλοξενία.