Το Speaker.gr, φιλοξενεί τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Στυλίδας, Χρήστο Αλεξίου, ο οποίος είναι στον συνδυασμό "Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα" της Υπ. Δημάρχου, Βιργινίας Στεργίου.
Ο Χρήστος, με τη νεανική του ορμή, τολμά και παρουσιάζει το όραμά του για έναν Δήμο Στυλίδας, που να ανταποκρίνεται στην ιστορία του και στη προπαντός σύγχρονη εποχή.


Sp: Έρχεσαι για πρώτη φορά σε επαφή με την πολιτική γενικότερα και ζητάς την ψήφο του πολίτη, ποια είναι η αίσθηση που έχεις;
Χ.Α: Ναι είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή με την πολιτική γενικότερα και αυτό το αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη.
Την απόφασή μου αυτή, από την ώρα που την ανακοίνωσα και έγινε ευρύτερα γνωστή, όλο και περισσότερος κόσμος τη βλέπει θετικά.
Με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.


Sp: Πόσο δεκτικός είναι κόσμος σε νέα πρόσωπα;
Χ.Α: Φυσικά και είναι, καθημερινά όπου βρεθώ και όπου σταθώ αυτό μου λένε.  Θέλουν νέα πρόσωπα με όρεξη για δουλειά και με όραμα για τον τόπο μας. Ο κόσμος εμπιστεύεται του νέους και τους στηρίζει από την πρώτη στιγμή.


Sp: Σαν νέο πρόσωπο, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους ψηφοφόρους;
Χ.Α: Αυτό που έχω να πω είναι πως, καλώ όλους τους συνδημότες μου από το Αυλάκι μέχρι στο Βαθύκοιλο και τη Γλύφα, να βρεθούν δίπλα μου στον αγώνα που κάνω και με όπλο το σεβασμό και την ειλικρίνεια πρώτα που με διακατέχουν, να βαδίσουμε μαζί από τις 26 Μάη και να δημιουργήσουμε, να κάνουμε πράγματα για το Δήμο μας και για μας.


Sp: Ποια πιστεύεις πως είναι τα κριτήρια του κόσμου, θέλουν έργα πνοής ή να φτιάξει η καθημερινότητά τους;
Χ.Α: Παντού, πρώτα θέλει βελτίωση η καθημερινότητα του πολίτη, σε οποιαδήποτε πόλη, και αυτό είναι η προτεραιότητά μου.
Τα έργα πνοής θα έρθουν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με την απορρόφηση των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, θα γίνει η αναβάθμιση, τόσο της πόλης, όσο και του πολίτη.
Έτσι θα φτιάξει η καθημερινότητα και αυτόματα θα δώσει ποιότητα.


Sp: Με βάση τις επαγγελματικές σου εμπειρίες και σαν πολίτης, ποιες οι προτεραιότητες που βάζεις, ποιες είναι οι προτάσεις σου;
Χ.Α: Εδώ με τη διπλή ιδιότητά μου, ως αστυνομικός και ως αθλητής, έχω ταξινομήσει τα θέματα ως εξής.
Πρώτα απ' όλα η ασφάλεια των πολιτών και η διαμονή τους σε μια ευπρεπής πόλη, ήρεμα και γαλήνια. Από κει και πέρα να μπορεί κάποιος να κάνει δραστηριότητες για υγιεινή ζωή.
Ως γνώστης λοιπόν της πόλης μου, θα ήθελα να ανοίξει η πόλη προς τη θάλασσα και να δημιουργηθεί ένας παράκτιος ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος, από τη Στυλίδα μέχρι την Αγία Μαρίνα σε πρώτη φάση και μετέπειτα όπου αλλού είναι αφικτό. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο σε πόλεις με θάλασσα ή λίμνη.
Να τελειώσει επιτέλους η γάγγραινα με το Κλειστό Γυμναστήριο, να ανοίξει και να δοθεί στους συλλόγους και στους πολίτες.
Παράλληλα, να τοποθετηθεί ταρτάν στο ΔΑΚ Στυλίδας και να τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας στο γήπεδο της Γλύφας ή και στο Αυλάκι, όπου θα εξυπηρετηθούν πολλές ομάδες.
Επίσης να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό, κολυμβητήριο σε πλωτή εξέδρα. Κάτι ανάλογο υπάρχει στο Βροντάδο Χίου και στο εξωτερικό, με χαμηλό κόστος κατασκευής.
Όπως και την επανεκκίνηση του Ιστιοπλοϊκού ομίλου και τη χάραξη κωπηλατοδρόμιου, όπως στο γειτονικό μας Βόλο. Γενικά ότι έχει να κάνει με τα aquatics sports.
Τέλος το Πάρκο του Λαού, να μετατραπεί σε ένα αθλητικό πάρκο, με πολλές δραστηριότητες, με περισσότερα γήπεδα τένις, βόλεϊ, μπάσκετ και χάντμπολ.


Sp: Θα ήθελα να μου πεις τις δικές σου πρωτοβουλίες, σε ποιον τομέα πιστεύεις πως θα έχεις ενεργό ρόλο;
Χ.Α: Επειδή, κύρια θα δοθεί βάρος στην επίλυση των προβλημάτων νερού που υπάρχει στο Δήμο μας και στη συνέχεια στην καθαριότητα, από όλους τους συνυποψηφίους μου, εγώ θα διαφοροποιηθώ.
Όπως ανέφερα παραπάνω, κύριο μέλημά μου είναι τα έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις και το προχωράω παρακάτω, αθλητικός τουρισμός. 
Να φιλοξενήσουμε κόσμο στο Δήμο μας, έχουμε τα ξενοδοχεία, τα camping, σίγουρα μπορούμε.
Επειδή η Ανατολική Φθιώτιδα και ο Δήμος Στυλίδας, είναι πύλη για να έρθει κάποιος στον τόπο μας, και έχουμε τα εχέγγυα να φιλοξενήσουμε πολλές δραστηριότητες και να δώσουμε ανάσα οικονομική.
Σε συνεννόηση με τους ιδιώτες, θα θωρακίσουμε τους μεγάλους αγώνες, όπως ο Διάπλους του Μαλιακού, το Beach Volley  και το Kite Surf στις Ράχες.
Καλοκαιρινά camps για ακαδημίες και μικρά τουρνουά. Έρευνα έδειξε πως οι ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής, στα καλοκαιρινά τουρνουά θέλουν θάλασσα και όχι βουνό, άλλωστε δεν είναι επαγγελματικές ομάδες.
Ακόμη και η συνάντηση των παλιών αυτοκινήτων που γίνεται σε camping εδώ, πρέπει να μας βρει συμμέτοχους στην προσπάθεια.
Τέλος, θα δείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, στηρίζοντας έμπρακτα τους συλλόγους της περιοχής μας με πολλές εκδηλώσεις.


Sp: Κλείνοντας θα ήθελα κοιτώντας στα μάτια τους ψηφοφόρους να τους κάνεις μια έκκληση.
Χ.Α: Τους καλώ να έρθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Να μην απέχουν, να μη το αμελήσουν.
Όλοι όσοι εκθέτουν τον εαυτό τους, θέλουν το καλό του τόπου τους, ανεξαρτήτως συνδυασμού.
Πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα και να πετύχουμε πολλά.



Βιογραφικό

Ο Χρήστος Αλεξίου, έχει γεννηθεί στις 27/2/1990, είναι γιος του Κώστα Αλεξίου (Διευθυντής Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Λαμίας) και της Κατερίνας Λέτσου (Επιχειρηματίας-Ιδιοκτήτρια Καταστήματος Ένδυσης) και έχει έναν αδερφό το Μάριο Αλεξίου.
Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Λαμίας και στις Πανελλήνιες εισήχθη στο ΤΕΙ Λαμίας-Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
Το 2011 έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ελληνική Αστυνομία.
Ως ποδοσφαιριστής, έχει αγωνιστεί σε Ακαδημία Ποδ. Λαμίας, Αγρότη Λιανοκλαδίου, Ανδρούτσο Γραβιάς, Φωκικό, Πλατανιά Χανίων, Κένταυρο Βριλλησίων και ΑΟ Στυλίδα.