Η ΑΕΚ πέρασε με το ευρύ 0-4 από τη Λαμία και σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-0 του ΟΑΚΑ, πήρε το εισιτήριο για τον Τελικό για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση η Ένωση, δεν άφησε και πολλά περιθώρια στη Λαμία, η οποία δεν εμφανίστηκε όπως σε άλλα παιχνίδια του θεσμού.
Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκανε φ΄σεις, έχοντας δύο δοκάρια, χωρίς ωστόσο να πετύχει ένα τέρμα.

Στον αντίποδα η Λαμία, απάντησε και αυτή με ένα δοκάρι από στημένη φάση, όπου ήταν το σημείο αναφοράς της για να κάνει κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι.
Η συνέχεια όμως ανήκε στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι μέσα σε πέντε λεπτά πέτυχαν δύο τέρματα και πήγαν με το υπέρ τους 2-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο και απαράλλαχτο, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν τους κυανόλευκους και να τριπλασιάζουν τα τέρματά τους στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους και να το διευρύνουν λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.
Η Λαμία είχε ένα δοκάρι λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Το θετικό της υπόθεσης, το χειροκρότημα των φιλάθλων της Λαμίας στους ποδοσφαιριστές, για τη γενική εικόνα τους σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο γενικότερα.

Στα κακώς κείμενα, η διαιτησία του Τζήλου και του πρώτου βοηθού Γκάγκα.

Το φιλμ του αγώνα

Α' ΜΕΡΟΣ

10' Διαγώνιο σουτ του Σκόνδρα από δεξιά με το αριστερό, θα πέσει και θα μαζέψει ο Μπάρκας.
24' Σέντρα του Σιμόες, κεφαλιά του Πόνσε, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Λιβάγια άουτ.
28' Εναλλαγή της μπάλας των Λιβάγια-Μπακασέτα-Μάνταλου, το σουτ του τελευταίου στο δεξί δοκάρι του Κατσίκα.

33' Ατομική ενέργεια του Χουλτ από αριστερά, στο τετ-α-τετ θα διώξει ο Κατσίκας.
34' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

36' 0-1, με κοντινό πλασέ του Πόνσε, όταν σε σουτ του Λιβάγια, η μπάλα θα κοντράρει, θ πάρει περίεργη τροχιά, θα βρει το αριστερό δοκάρι, θα διώξει προσωρινά ο πεσμένος Κατ΄σικας και ο Πόνσε θα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
41' 0-2, με σουτ του Οικονόμου από θέση οφσάιντ, σε εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα. Ο Αντέτζο βρήκε μερικώς τη μπάλα και ο Τζήλος θεώρησε πως αλλοίωσε την φάση.
44' Ακυρωθέν γκολ του Μάνταλου, για επιθετικό φάουλ στον Ρόμανιτς. Λανθασμένη η απόφαση του Τζήλου, που ισοφαρίζει με λάθος το προηγούμενο λάθος του γκολ της ΑΕΚ.

Β' ΜΕΡΟΣ

53' 0-3, με διαγώνιο σουτ του Μπακασέτα, μετά από ένα-δύο με τον Μάνταλο.
66' 0-4, αυτογκόλ του Βάντερσον, όταν σε σέντρα του Χουλτ από αριστερά, ο Βραζιλιάνος αμυντικός προσπάθησε να διώξει και την έστειλε άθελά του στην εστία του.
80' Δυνατό σουτ του Λιβάγιά, έδιωξε δύσκολα ο Κατσίκας.
82' Πλασέ του Πίτι με το δεξί, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από ένα-δύο με τον Μπερτόλιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος)
Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46' Μπλάζιτς), 
Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58' Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69' Βασιλαντωνόπουλος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ)
Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (75' Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67' Γιούσης), Λιβάια, Πόνσε (59' Μπογέ).


Φωτορεπορτάζ