Την ήττα γνώρισε η Λαμία στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με σκορ 2-0, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδς και η ρεβάνς φαντάζει πολύ δύσκολη για τον ΠΑΣ Λαμία.
Σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΣ Λαμία στήθηκε να ελέγξει το παιχνίδι, να μην πιεστεί πολύ η άμυνά του και να κάνει κάτι σε μια-δυο φάσεις που θα του καθίσουν, όλα πήγαιναν καλά μέχρι και το πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η κατάρρευση.

Με την ΑΕΚ να βάζει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να κατορθώνει να σκοράρει από δύο γεμίσματα, η Λαμία είχε τη φάση να μειώσει και να έχει ελπίδες στον επαναληπτικό, όμως δεν το κατάφερε.

Έτσι στο ΔΑΚ, ο ΠΑΣ Λαμία πρέπει να κάνει την υπέρβαση, με την ελπίδα να τα καταφέρει, αφού δεν υπάρχει η πίεση από τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος.



Το φιλμ του αγώνα

Α' ΜΕΡΟΣ

30' Ο Πόνσε έκανε το πρώτο σουτ στο ματς, αλλά δεν ήταν κάτι δύσκολο για τον Μελίσσα.
33' Πρώτη φορά η άμυνα της Λαμίας ήταν ανοργάνωτη, ο Μάνταλος βρήκε τον Μπακάκη με ωραία πάσα, όμως ο δεύτερος που ήταν και οφσάιντ δεν κατάφερε να κάνει κάτι, μπερδεύτηκε.
37' ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΕΚ! Ο Μάνταλος έκανε κάτι σαν σέντρα, όμως η προσπάθειά του πήγε για λόμπα τελικά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
41' Σουτ του Δημούτσου, καλό. Η πρώτη στιγμή της Λαμίας, όμως μπλόκαρε ο Μπάρκας. Έχει νεύρα ο Χιμένεθ με τον τρόπο που παίζει η ΑΕΚ.

Β' ΜΕΡΟΣ

47' Τεράστια επέμβαση από τον Μελίσσα σε κεφαλιά του Λιβάγια.
61' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Πόνσε σούταρε αλλά ο 37χρονος Καρυπίδης πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ.
63' ΓΚΟΛ! 1-0 η ΑΕΚ τα κατάφερε με κεφαλιά του Πόνσε. Εντυπωσιακό άλμα από τον Αργεντινό.
Την ασίστ έκανε ο Μάνταλος. Πανέμορφο γκολ από τον Πόνσε.
75' Ο Μπογέ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα γίνεται απειλητικός, το πλασέ του όμως πέρασε άουτ. Καλή προσπάθεια.
85' Ευκαιρία για την Λαμία, ο Επστάιν πέρασε τη μπάλα στον Καραμάνο, όμως πρόλαβε ο Μπάρκας να πέσει και να διώξει.
89' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Μπογέ έφυγε τετ-α-τετ αλλά ο Μελίσσας τον ακολούθησε σωστά και έπεσε για να διώξει τον κίνδυνο.
90+1' ΓΚΟΛ! 2-0 η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις με προβολή του Κρστίτσιτς έπειτα από ασίστ του Κλωναρίδη.
90+5' Καταπληκτική επέμβαση από τον Μπάρκα σε προσπάθεια του Αντέτζο. Φοβερός ο Έλληνας κίπερ, ήταν πολύ δύσκολο το πλασέ του παίκτη της Λαμίας.


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ)
Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Γκάλο (46' Κλωναρίδης), Χουλτ, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (73' Μπογέ), Πόνσε

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος)
Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (69' Πίτι), Μπεχαράνο, Τομάς (76' Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56' Επστάιν)


live: sport24