Η πρώτη πεντάδα φαντάζει δύσκολη για τον Παναθηναϊκό πλέον, παρά τη νίκη του στη Ριζούπολη τη Δευτέρα επί του Απόλλωνα. Ήταν η πέμπτη νίκη των «πράσινων» στα τελευταία 19 παιχνίδια. Λιγότερες από τις έξι νίκες, που είχε κάνει στα πρώτα επτά παιχνίδια του!

Βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από Ατρόμητο και Άρη, και ακόμα και αν νικήσει τον τελευταίο, θα πρέπει να καλύψει διαφορά άλλων πέντε βαθμών σε τρεις αγώνες. Βέβαια η νίκη επί του Άρη δεν έχει μόνο τη βαθμολογική της αξία, αλλά θα δείξει ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει ανταγωνιστικός με τις φορμαρισμένες ομάδες.

Οι «πράσινοι» έχουν μια μόνο νίκη στην έδρα τους μέσα στο 2019, αυτή επί  του Αστέρα Τρίπολης. Και θα προσπαθήσουν στα τρία ακόμα παιχνίδια που έχουν, με Άρη, ΟΦΗ και Παναιτωλικό, να πλασαριστούν όσο καλύτερα μπορούν.

Ο Άρης κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και θα εμφανιστεί με καλή ψυχολογία στο «Σπύρος Λούης», επιδιώκοντας την τρίτη νίκη στη σειρά, για τρίτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια του ο Άρης έχει χάσει μόνο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ έχει κάνει έξι νίκες. Ήδη έπιασε στη βαθμολογία τον Ατρόμητο και διεκδικεί την  τέταρτη θέση.

Είναι η τελευταία επίσκεψη του Άρη στο Λεκανοπέδιο, που έχει χάσει στις τέσσερις (Πανιώνιο, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό), ενώ νίκησε μόνο τον Απόλλωνα. Στις τρεις από τις τέσσερις αυτές ήττες του δέχτηκε από τέσσερα γκολ.

Ο Άρης έχει κάνει ήδη 13 νίκες στο πρωτάθλημα και χρειάζεται μια ακόμα, για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του στα χρόνια της Super League. Μόνο τη σεζόν 2007-08 είχε καταφέρει να φτάσει τις 14, όταν  τερμάτισε τέταρτος στη βαθμολογία.

Την τελευταία φορά που έπαιξαν στην Αθήνα, πριν από πέντε χρόνια, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 στη Λεωφόρο. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια που υποδέχτηκαν τον Άρη, οι «πράσινοι» μετρούν επτά νίκες και μια ισοπαλία. Αυτό το σερί μετά την τελευταία νίκη του Άρη στην Αθήνα, στις 22 Απριλίου 2007 στο «Σπύρος Λούης» με 1-0, από γκολ του Ροτζέριο Νασιμέντο στο 89’.

Αυτή είναι και η μοναδική νίκη στις τελευταίες 27 επισκέψεις του Άρη στην Αθήνα, μετά το 1985, που βρίσκει κανείς την αμέσως προηγούμενη!

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 61
Ισοπαλίες: 26
Νίκες Άρη: 22

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 41
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Άρη: 4

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018
Άρης – Παναθηναϊκός 1-1
(15’ πέναλτι Γιουνές – 90’ πέναλτι Χατζηγιοβάνης. Στο 7’ ο Διούδης απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα)