Είναι σίγουρο ότι η συνάντηση της Λαμίας με την ΑΕΚ δεν θα είναι η ίδια όπως η ίδια ακριβώς για το Κύπελλο σε 10 μέρες. Γιατί στον αγώνα πρωταθλήματος δεν διακυβεύονται μεγάλα πράγματα, όπως στον αγώνα που ακολουθεί.

Η ΑΕΚ λογικά θα τερματίσει τρίτη, ενώ η Λαμία έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και ελπίζει για τον άτυπο τίτλο της καλύτερης ομάδας της περιφέρειας. Ωστόσο το μεγάλο όνειρο είναι αυτό του τελικού.

Είναι η τέταρτη συνάντησή τους στην ιστορία για το πρωτάθλημα και η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ. Βέβαια στη Λαμία παίζουν για πρώτη φορά αγώνα πρωταθλήματος, αφού πέρσι η Λαμία έπαιξε γηπεδούχος στο Περιστέρι.

Στη Λαμία η ΑΕΚ έχει παίξει μόνο για το Κύπελλο. Τον Δεκέμβρη του 2016 ένα 0-0 για τη φάση των ομίλων, και άλλες τρεις φορές παλιότερα, με πρόκριση το 1971 και αποκλεισμούς το 1972 και  το 1984.

Πάντως είναι το 12ο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, αλλά μόλις το τέταρτο για το πρωτάθλημα.

Η Λαμία έχασε το προηγούμενο παιχνίδι της στην Τούμπα, μετά από επτά αγώνες χωρίς ήττα. Στην έδρα της έχει χάσει από τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και τον Παναιτωλικό.

Από τότε που ανέβηκε στη Super League Σουρωτή, η Λαμία έχει κάνει δέκα νίκες στην έδρα της. Οι εννέα από αυτές, αλλά και οι οκτώ τελευταίες, είναι με ένα γκολ διαφορά! Μόνο μια φορά έχει νικήσει 2-0, τον Πλατανιά τον Οκτώβρη του 2017.

Η ΑΕΚ προέρχεται από τρεις νίκες, τέσσερις σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα νίκησε και στην Ξάνθη στο τελευταίο παιχνίδι, συνεχίζοντας την καλή παράδοση σε επαρχιακές έδρες.

Ακόμα διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες, με 16 γκολ. Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη. Ωστόσο τα μισά από αυτά τα γκολ, τα οκτώ, η ΑΕΚ τα δέχτηκε στα τελευταία επτά παιχνίδια! Οκτώ είχε δεχτεί στα 20 πρώτα παιχνίδια της!

Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΑΕΚ: 3

Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΑΕΚ: 1

Στον πρώτο γύρο
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2019
ΑΕΚ - Λαμία 2-0
(13' σουτ Πόνσε, 47' αυτογκόλ Αναστασιάδης)