Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (3/4) η ενδεκαμελής Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που αποτελείται από μέλη της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League και τον πρόεδρο της Football League εξέτασε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέχεια της απόφασης που είχε ληφθεί από την ομοσπονδία τον περασμένο Αύγουστο και αποφάσισε να εισηγηθεί τις εξής τροποποιήσεις:

1. Η ΕΕΠ εισηγείται τη νέα σεζόν η Super League να διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες. Από το φετινό πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες από τη Football League.
2. Συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2 θεωρώντας πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πρέπει να απαρτίζεται από 12 ομάδες.
3. Η ΕΕΠ συμφωνεί να μετατραπεί η Football League σε τρίτη τη τάξει κατηγορία στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες.

Η παραπάνω πρόταση που θα τεθεί προς έγκριση στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ, ισχύει με την επιφύλαξη ότι από την πλευρά του κ. Βασιλειάδη και της ΕΡΤ θα ισχύσει στο ακέραιο το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τις επτά ΠΑΕ της Super League.


πηγή: soccerplus