Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι από σήμερα (16/4) ο νέος πρόεδρος της Super League παίρνοντας έτσι την θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης ο οποίος και παραιτήθηκε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, επικράτησε στη διαδικασία που έλαβε χώρα στα γραφεία της Super League, του Μάκη Γκαγκάτση που ήταν υποψήφιος από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Με ψήφους 8 έναντι 6 επικράτησε ο Λυσάνδρου που πέρα από την ΑΕΚ είχε την υποστήριξα επίσης από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη, Λαμία, Πανιώνιο, ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο Γκαγκάτσης, πλην φυσικά του ΠΑΟΚ, ψηφίστηκε από την ΑΕΛ, αλλά και τους Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Ξάνθη και Λεβαδειακό. Λευκή ψήφο από ΠΑΣ Γιάννινα και ΕΠΟ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης απείχε από την διαδικασία.

Η θητεία του νέου προέδρου είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και μέσα στις πρώτες αρμοδιότητες του είναι να προχωρήσει το σχέδιο για την αναδιάρθρωση κάτι που αποτελεί και δική του προτεραιότητα. Μάλιστα ο ίδιος ο Μηνάς Λυσάνδρου ήταν αυτό που είχε καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες.