Κυνήγησε όσο μπορούσε τον ΠΑΟΚ και ίσως να συνεχίσει μαθηματικά να ελπίζει και μετά από αυτή την αγωνιστική, αν κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από τον πρωτοπόρο. Ωστόσο ο Ολυμπιακός, των έξι νικών μετά την ήττα στην Τούμπα, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία.

Στις έξι νίκες του αυτές έχει πετύχει δύο φορές πέντε γκολ και δύο τέσσερα, έχοντας πια την ίδια επιθετική συγκομιδή με τον ΠΑΟΚ, και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Παράλληλα ο Ολυμπιακός αποχαιρετά το κοινό του, αφού τα δύο τελευταία παιχνίδια είναι εκτός έδρας. 

Απέναντι του έχει μια ομάδα, που ακόμα δεν νιώθει άνετα. Η Ξάνθη έχει 29 βαθμούς, έχει στη συνέχεια τον Απόλλωνα μέσα, αλλά δεν μπορεί να κρεμάσει την τύχη της σε ένα ενενηντάλεπτο. Θα προσπαθήσει με την καλή άμυνα που έχει φέτος, να πάρει ότι μπορεί.

Έχει ξεχάσει τη νίκη από τις 20 Ιανουαρίου, έχοντας πέντε ήττες και έξι ισοπαλίες, ενώ έχει χάσει και τα τρία τελευταία.

Η 30η επίσκεψή της στον Ολυμπιακό δεν θα ήταν δυσάρεστο να συνοδευόταν από μια ισοπαλία, άλλωστε είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει, αφού δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός τον Ολυμπιακό. Πάντως έχει να θυμάται ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2005 έγινε η πρώτη ομάδα που δεν έχασε από τον Ολυμπιακό στο καινούριο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός έχει 20 νίκες και του απομένουν τέσσερα παιχνίδια. Αν νικήσει σε τρία από αυτά, θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Super League Σουρωτή, που δεν θα πάρει πρωτάθλημα έχοντας 23 νίκες. Ούτε τις δύο σεζόν των 34 αγωνιστικών είχε συμβεί αυτό. Μέχρι τώρα μόνο ομάδες με 22 νίκες έχουν χάσει πρωτάθλημα.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 41
Ισοπαλίες: 11
Νίκες Ξάνθης: 7

Με γηπεδούχο την Ξάνθη
Νίκες Ολυμπιακού: 22
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Ξάνθης: 0

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018
Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-1
(54' αυτογκόλ Βούκοβιτς - 76' κεφαλιά Βούκοβιτς. Στο 78' 2η κίτρινη Ποντένσε)