Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Metropolis Radio 95,5 στη Θεσσαλονίκη, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, λέγοντας μάλιστα να γίνει φέτος, ενώ υπερτόνισε πως το μπάτζετ της Λαμίας ήταν πολύ μεγάλο, για να πετύχει η ομάδα της παραμονή της στην Κατηγορία.

Έτσι κόντρα σε όλους και ειδικά στις Κασσάνδρες που ήθελαν τη Λαμία να είναι σε τρένα και καράβια, χτύπησε κέντρο και διέψευσε όλους αυτούς που θέλουν τις μικρές ομάδες να είναι θυγατρικές και ομάδες franchise.

Τέλος, έστειλε και το μήνυμα πως όσο αντέξει να είναι ελεύθερος από τηλεοπτικά συμβόλαια, θα στηρίζει την ομάδα, ειδάλλως αν είναι να σκλαβωθεί θα αποχωρήσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης: 
«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ή λυπημένος. Τα περιμέναμε αυτά, τα ξέραμε, απλά κάποιοι δεν ήθελαν να τα πιστέψουν. Ενώ είπαμε ότι θα πάμε σε κεντρική διαχείριση, κάποιοι πέρσι πήγαιναν και έκλειναν συμβόλαιο για τον εαυτό τους. Ηταν φυσικό κι επόμενο, λοιπόν, να συμβαίνουν αυτά σήμερα. Άποψή μου είναι, αν είναι να γίνει η αναδιάρθρωση να γίνει φέτος. Έφτιαξα ένα μεγάλο μπάτζετ για τη Λαμία προκειμένου να πετύχω τη σωτηρία». 

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Λαμίας με την ΕΡΤ: 
«Εμείς παίρνουμε 1,41 εκ. ευρώ από την ΕΡΤ. Βεβαίως, υπάρχουν ομάδες της Super League του βεληνεκούς της Λαμίας με μεγαλύτερα συμβόλαια στη Nova. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα χρήματα από την ΕΡΤ είναι ένα ποσό που σε στηρίζουν για να βγάλεις τη χρονιά». 


Για την πιθανότητα να έπαιρναν οι ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ τα ίδια χρήματα στην ελεύθερη αγορά: 
«Με την προσπάθεια που κάναμε εμείς μας έδιναν ένα ποσό γύρω στο εκατομμύριο. Ξαναλέω, όμως, ότι υπάρχουν ομάδες σαν την Λαμία που παίρνουν από τη Nova 1,8 ίσως και δύο εκατομμύρια ευρώ. Ίσως να χρησιμοποίησαν κάποιες γνωριμίες γι’ αυτό. Εγώ, όμως, δεν είμαι διατεθειμένος να σκλαβωθώ σε κάποιον μεγάλο για ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Θα παραμείνω ελεύθερος όσο αντέξω και μετά γεια σας». 

Για την πιθανότητα ενός τελικού ΠΑΟΚ-Λαμίας: 
«Είναι δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Γιατί όχι; Να ξέρετε, πάντως, ότι η Λαμία θα είναι δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ. Γιατί να μην πάει μια μικρή ομάδα στον τελικό; Γιατί να μην έχουμε και ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης στον τελικό; Ή ακόμη καλύτερα Αστέρας Τρίπολης-Λαμία; Γίνονται βήματα προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά, κάποια βήματα έγιναν».

Για την προ ημερών δήλωση Μελισσανίδη πως θα χαιρόταν αν έπαιρνε το Κύπελλο μια επαρχιακή ομάδα: 
«Για να το είπε, προφανώς το πιστεύει. Πιστεύω ότι εννοεί να μην απαξιώνονται οι μικρές ομάδες. Γιατί δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς ανταγωνιστικές μικρές ομάδες. Είναι όμορφο να διεκδικούν το Κύπελλο μικρές ομάδες».


πηγή: gazzetta