Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης (0-0) και σε συνδυασμό με το... διπλό του ΟΦΗ, βρίσκεται πλέον στην θέση που οδηγεί απευθείας στην Football League! Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Κρίζμαν ως οφσάιντ! Ανάσα για τους Αρκάδες.

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο έχοντας παράλληλα και κοινό... αντίπαλο στη μεγάλη «εικόνα», που περιλαμβάνει τη μάχη της παραμονής, τα μπαράζ και τη σωτηρία. Ο ΟΦΗ, περί ου ο λόγος, έκανε όσα έπρεπε και οι δυο «μονομάχοι» των Ζωσιμάδων δεν έλυσαν τις «διαφωνίες» τους, με τους γηπεδούχους να αποχωρούν ανικανοποίητοι από το γήπεδο, βλέποντας με αγωνία τη συνέχεια της Super League.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΣ ήρθε μόλις στο 10’, όταν ο Μπουκουβάλας σέντραρε όμορφα από δεξιά, ο Πάντελιτς δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παραχώρησαν κόρνερ. Το επόμενο δίλεπτο παρέμεινε «γαλάζιο», με τους Κρίζμαν και Κάργα να προσπαθούν με ατομική ενέργεια και κεφαλιά αντίστοιχα να απειλήσουν τον Αθανασιάδη, αλλά αμφότεροι αστόχησαν.

Η «απάντηση» του Αστέρα σε φάσεις ήρθε στο 22’. Ο Μανιάς κράτησε τη μπάλα από δεξιά κι «έκοψε» όμορφα στο πέναλτι για τον επερχόμενο Τσιλιανίδη, που πλάσαρε, αλλά ο Μιχαήλ με τα πόδια κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η αναγκαστική αντικατάσταση του φορ των Αρκάδων λόγω τραυματισμού, γεγονός που αποδυνάμωσε τη δραστηριότητά τους στην επίθεση, ενώ παράλληλα και οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνά τους. Κατά συνέπεια το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διακοπή του ημιχρόνου, δίχως σπουδαίες φάσεις στο φιλμ του αγώνα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τους Ηπειρώτες να… σηκώνονται από τις θέσεις τους για να πανηγυρίσουν το γκολ του Κριζμάν στο 47’, που σκόραρε στην κίνηση μετά τη σέντρα του Μπουκουβάλα, αλλά τον επόπτη να σηκώνει λανθασμένα τη σημαία του, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες στον πάγκο της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, αλλά και στις κερκίδες! Παρ’ όλα αυτά το τέμπο του αγώνα είχε ανέβει αισθητά και η ποιότητα των φάσεων ήταν πολύ καλύτερη συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο.

Ήδη από το επόμενο λεπτό ο Αστέρας δημιούργησε μια εξαιρετική φάση, δοκιμάζοντας εκ νέου τα αντανακλαστικά του Μιχαήλ στο κοντινό πλασέ του Ιγκλέσιας στην κλειστή του γωνία. Την ίδια ώρα ο Μακέντα με αυτογκόλ ισοφάρισε για τον ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό και η ανησυχία κοβόταν με το… μαχαίρι στους Ζωσιμάδες!

Στο 58’ ο Μάνος βρέθηκε «φάτσα» με το 1-0, αλλά ο Αθανασιάδης με το χέρι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 60’ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τα κατάφερε εξίσου καλά στο γυριστό του Έλληνα φορ. Το «κρεσέντο» του ΠΑΣ ολοκληρώθηκε με κοντινή κεφαλιά του Πάντελιτς σε κόρνερ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο εξαπλωνόταν η αγωνία, αλλά και η απογοήτευση στο στρατόπεδο του ΠΑΣ, που αδυνατούσε να πάρει το πολύτιμο προβάδισμα. Ο Ιγκλέσιας ανάγκασε στο 76’ ξανά τον Μιχαήλ σε εξαιρετική απόκρουση από πολύ κοντά, σε κεφαλιά μετά την πολύ όμορφη προσπάθεια του Τασουλή από αριστερά, ενώ ένα λεπτό μετά ο Πασαλίδης γλίστρησε, ο Μάνος τον πέρασε και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε εξίσου εντυπωσιακά με τον αντίπαλο συνάδελφό του!

Λίγο αργότερα τα κακά νέα του τρίτου γκολ του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ σκόρπισε την απογοήτευση στους δυο «μονομάχους» των Ζωσιμάδων και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως άλλες σημαντικές φάσεις.

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Σκόνδρας, Κάργας, Κάστρο (78’ Λεο), Σεργκελασβίλι, Νικολιάς (61’ Παμλίδης), Πάντελιτς, Κρίζμαν (74’ Αθανασιάδης), Μάνος, Μπουκουβάλας.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μαρτίνεζ, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (68’ Τασουλής), Μανιάς (30’ Αραβίδης), Τσιλιανίδης (88’ Βλάχος).

πηγή: gazzetta
photo: reporter-images