Πριν παίξει τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Αστέρας Τρίπολης έχει να παίξει με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα. 

Ο ΠΑΣ έχασε την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, αφού είχε κάνει τη μεγάλη νίκη στη Λιβαδειά. Αυτή είναι και η μοναδική του νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια. Στην έδρα του έχει να κάνει νίκη πάνω από δύο μήνες. Από τις 9 Φεβρουαρίου που νίκησε τον Παναθηναϊκό, από τους Ζωσιμάδες πέρασαν ο Ατρόμητος με νίκη και Ξάνθη και ΑΕΛ με ισοπαλία.

Ο ΠΑΣ έχει δώσει επτά παιχνίδια στην έδρα του μέσα στο 2019. Σε αυτά έχει πετύχει μόλις τρία γκολ, ποτέ περισσότερα από ένα σε παιχνίδι, ενώ στα τρία τελευταία δεν έχει σκοράρει! Και από την αρχή της σεζόν με 10 γκολ σε 13 παιχνίδια, η νίκες έρχονται πολύ δύσκολα.

Ο Αστέρας ξεκίνησε άσχημα, κάνοντας μια νίκη στα δέκα πρώτα παιχνίδια του. Με την άφιξη του Γιώργου Παράσχου έγιναν τέσσερις σερί νίκες, αλλά στα 13 τελευταία έκανε μόλις δύο. 

Το τελευταίο παιχνίδι στα Γιάννενα πάντως ήταν ισόπαλο, 0-0 τον Ιανουάριο του 2018, αφού τα οκτώ πρώτα είχαν νικητή. Από τέσσερις φορές την κάθε ομάδα. Ο Αστέρας δεν έχει χάσει τα τρία τελευταία στα Γιάννενα, από τον Αύγουστο του 2014, όταν ο ΠΑΣ είχε νικήσει 3-1. Δεν έχουν παίξει ποτέ τόσο αργά στο πρωτάθλημα, αν εξαιρέσει κανείς τα πλέι οφ του 2013, που έγιναν Μάιο.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 5
Ισοπαλίες: 5
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 9

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 4
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 4

Στον πρώτο γύρο
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(90' Μαρκ Φερνάντεθ)