Για τον Λεβαδειακό οι ήττες από ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σχεδόν...καταδικαστικές. Μάλιστα δύσκολα θα προέβλεπε κανείς ότι θα έβρισκε δυνάμεις να πάρει την ισοπαλία στην Τρίπολη. Μια ισοπαλία, που τον κρατάει ζωντανό μαθηματικά. 

Ο Λεβαδειακός μπήκε τον Φεβρουάριο στην επτάδα των αγώνων του με τις άλλες ομάδες της περιφέρειας, πολύ πίσω. Νίκησε τα δύο πρώτα με Παναιτωλικό και Ξάνθη και τράβηξε τα φώτα του ενδιαφέροντος, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες ήταν η συνέχεια με τις άλλες πέντε.

Ο Πανιώνιος μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης εκμεταλλεύθηκε την έδρα του με τρεις νίκες,  Στα τελευταία εννέα παιχνίδια εκτός έδρας, μετά τη νίκη του στην Ξάνθη, έχει μόλις δύο ισοπαλίες και επτά ήττες.

Στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες, μετά από 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, που όλα είχαν νικητή. Και εδώ ο Πανιώνιος γλύτωσε την ήττα με γκολ στο 90'. Το τελευταίο στη Λιβαδειά το κέρδισε ο Λεβαδειακός με 2-1 τον Δεκέμβρη του 2017, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, τον Δεκέμβρη του 2016 ο Πανιώνιος είχε περάσει εντυπωσιακά με 4-1.

Ο Πανιώνιος έχει νικήσει στα δύο από τα τρία τελευταία, αφού είχε 14 επισκέψεις στη Λιβαδειά, από το 1987 ως το 2015, χωρίς νίκη!

Ο Απόστολος Μάντζιος γυρίσει στη Λιβαδειά, όπου ξεκίνησε τη φετινή σεζόν. Βέβαια ήταν στον πάγκο του Πανιωνίου και στον πρώτο γύρο, αλλά στη Λιβαδειά τώρα πάει για πρώτη φορά από τη φυγή του. Μάλιστα είχε δύο θητείες. Η τελευταία του επίσκεψη σαν αντίπαλος προπονητής είναι πριν από τις δύο θητείες του εκεί, τον Σεπτέμβριο του 2009, Λεβαδειακός - Πανθρακικός 1-1.

Η ιστορία
Νίκες Λεβαδειακού: 13
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Πανιωνίου: 13

Με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό
Νίκες Λεβαδειακού: 10
Ισοπαλίες: 5
Νίκες Πανιωνίου: 2

Στον πρώτο γύρο
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
Πανιώνιος - Λεβαδειακός 1-1
(90' σουτ Άλμπεργκ - 41' σουτ Ιωαννίδης)