Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και τα μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε η Σούπερ Λιγκ την επόμενη περίοδο να έχει 14 ομάδες.
Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί την περίοδο 2019-20 η Super League όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα (8/4) στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Οριστικά λοιπόν, στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για την αναδιάρθρωση και έκανε λόγο για “συμφωνηθέντα που πρέπει να τηρούνται”.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε  λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική  Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μια ώρα.

«Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο» συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.



Ο Χρήστος Δάρας ως εκπρόσωπος της Super League και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, εξήγησαν μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη πώς έφτασαν στο να συναινέσουν με την κάθετη και αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης σχετικά με την αναδιάρθρωση. 

«Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως», δήλωσε ο Χρήστος Δάρας.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είπε με τη σειρά του: «Είχε γίνει μια πρόταση εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για την Super League 2. Είναι μια νέα επιχορήγηση τα χρήματα από την ΕΡΤ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό αναβαθμίζοντας το προϊόν του».


πηγή: sdna