Ο ΟΦΗ δικαιώθηκε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και ως εκ τούτου δεν ισχύει η ποινή υποβιβασμού που είχε εισηγηθεί η επιτροπή δεοντολογίας.

H επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, έχοντας κρίνει πως ο περσινός του αγώνας με τον Αιγινιακό για τη Football League ήταν χειραγωγημένος. Η ομάδα του Ηρακλείου είχε ασκήσει έφεση και δικαιώθηκε από την επιτροπή εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στο απόσπασμα της πειθαρχικής απόφασης σημειώνεται: "Απορρίπτεται ως απαράδεκτη η παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης. Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ Αιγινιακός, Τσάλος, Νώπας, Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Γιατζιτζόγλου, δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα των συγκεκριμένων άρθρων του κώδικα δεοντολογίας".

Με άλλα λόγια, δικαιώθηκε και η ΠΑΕ Αιγινιακός, η οποία βέβαια έχει ήδη υποβιβαστεί από τη φετινή Football League. Το Sport24.gr σας είχε παρουσιάσει όλες τις σελίδες της απόφασης βάσει των οποίων η επιτροπή δεοντολογίας κατέληξε στις βαριές κυρώσεις (εκτός από τον υποβιβασμό, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και 300.000 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο).


πηγή: sport24
photo: reporter-images