Με εκ διαμέτρου διαφορετικά συναισθήματα για τους φίλους τους, ολοκληρώνεται η σεζόν του Ατρομήτου και του Απόλλωνα.

Η ομάδα του Περιστερίου θέλει να τερματίσει τέταρτη με αντίπαλο στην τελική ευθεία με τον Άρη, ενώ ο Απόλλων να κάνει αξιοπρεπή παρουσία στην αποτυχημένη πορεία που τον άφησε πίσω από πολύ νωρίς.

Ήταν το παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Ριζούπολη, όταν ο Απόλλων έπαιρνε τον δεύτερο μόλις βαθμό του και πρώτο εντός έδρας με το 1-1 με τον Ατρόμητο. Το γκολ του Απόλλωνα είχε πετύχει ο Παναγιώτης Τριάδης, που τώρα παίζει στην Ινδία.

Άλλωστε η παράδοσή τους είναι γεμάτη ισοπαλίες και αυτή ήταν η έκτη σε 11 αγώνες για την κατηγορία. Τον Ιανουάριο η κλήρωση τους έφερε αντίπαλους και στη φάση των 16 του Κυπέλλου, όπου ο Ατρόμητος πήρε εύκολη πρόκριση με 3-0 στη Ριζούπολη και 2-1 στο Περιστέρι.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έχει νικήσει μόνο μια φορά τον Απόλλωνα, τον Σεπτέμβριο του 2013. Πέρσι ο Απόλλων πήρε ισοπαλία, όπως και στις τρεις επισκέψεις του εκεί μεταξύ 1975 και 1981. Τότε ο Ατρόμητος δεν νίκησε στα έξι παιχνίδια που έπαιξαν εντός εκτός.

Αν ο Ατρόμητος τερματίσει τελικά τέταρτος, θα έχει κάνει πορεία καρμπόν με πέρσι, σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Ο Νταμίρ Κάναντι ολοκληρώνει την δεύτερη σεζόν του με επιτυχία νικώντας σχεδόν στα μισά για το πρωτάθλημα, αλλά και όλες τις διοργανώσεις. Κάτι που δεν πλησίασαν Παράσχος και Δώνης στην θητεία τους στο Περιστέρι.

Ο Απόλλων έχει χάσει τα 11 από τα 13 εκτός έδρας παιχνίδια του, αποφεύγοντας την ήττα στο Ηράκλειο, όπου πήρε την ισοπαλία, και στη Νέα Σμύρνη, που πέτυχε νίκη έκπληξη πριν από δύο μήνες. Το 2013-14 είχε υποβιβαστεί αμέσως, τώρα έμεινε δεύτερη σεζόν στην κατηγορία, αλλά αυτή ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή.

Η ιστορία
Νίκες Ατρομήτου: 3
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Απόλλωνα: 2

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα
Νίκες Ατρομήτου: 1
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Απόλλωνα: 0

Στον πρώτο γύρο
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018
Απόλλων – Ατρόμητος 1-1
(26’ σουτ Τριάδης – 39’ σουτ Κωτσόπουλος)