Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον δεξιό οπισθοφύλακα της Κ19 του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαγιαννίδη, έκανε το sport24.gr, δίνοντας μάλιστα τον τίτλο στο άρθρο "ο μικρός Γιούρκας του Παναθηναϊκού".

Ο 18χρονος φέρελπις ποδοσφαιριστής, έχει καταγωγή από το Λογγό της Φθιώτιδας και εμείς σαν speaker.gr, έχουμε αναφερθεί εδώ και πολύ καιρό στο ταλέντο από τη Φθιώτιδα, τόσο ως αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό, όσο και στις μικρές εθνικές ομάδες.

Δείτε το αφιέρωμα

Ο μικρός "Γιούρκας" του Παναθηναϊκού

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ σας συστήνει τον Γιώργο Βαγιαννίδη, το έκτο ξεχωριστό ταλέντο που ανέβασε ο Δώνης στην πρώτη ομάδα κι αποκαλύπτει το διαφορετικό σκάουτινγκ που του κάνουν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης από την Τρίτη του Πάσχα έχει ανέβει στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις του Γιώργου Δώνη και του τιμ του.

Ο γεννημένος στο Γέρακα στις 12/9/2001, παρθένος στο ζώδιο, ακραίος αμυντικός (δεν έχει κλείσει ακόμη τα 18του χρόνια) έγινε έτσι ο έκτος πιτσιρικάς από την "χαβιαρωμένη" με ταλέντα Κ19 του “τριφυλλιού” που πήρε το σχετικό φύλλο πορείας και εντάχθηκε στους “μεγάλους”.

Του Βαγιαννίδη είχαν προηγηθεί τα ανεβάσματα των Σερπέζη (μεσοεπιθετικός), Σκεντεράι (αμυντικός χαφ), Τζαβίδα (εξτρέμ), Ζαγαρίτη (αριστερός μπακ χαφ), Αθανασακόπουλου (μεσοεπιθετικός που σύμφωνα με τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Κ17, Βασίλη Γεωργόπουλο, διαθέτει το στυλ του Κακά) ενώ μελλοντικά θα τους ακολουθήσει και ο (ταλαιπωρημένος της φετινή σεζόν από τραυματισμούς) Αλεξανδρόπουλος που αγωνίζεται στις θέσεις του... Κουρμπέλη!

Το 24ο Ευαγγέλιο είχε... πρωτακούσει για τον Βαγιαννίδη πριν από περίπου δυο και πλέον χρόνια, όταν το όνομά του άρχισε να κυκλοφορεί στη διεθνή πιάτσα agents. Από τότε βέβαια η αγωνιστική του εξέλιξη είναι θεαματική κι ακόμη πιο εντυπωσιακό πόσοι σκάουτς, από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχουν παρελάσει από διάφορα ελληνικά γήπεδα για να τον “σκανάρουν”.

Για την διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα, των τεχνικών διευθυντών- σκάουτερς – ατζέντηδων, που ασχολούνται ηλικιακά με ποδοσφαιριστές κάτω των 18 χρονών, ο Γιώργος Βαγγιανίδης από πέρσι φέρει την ετικέτα του “super talent football player 3A”!! Στο προηγούμενο Final 4 της Κ17 (σεζόν 2017-18), εκεί που ο Παναθηναϊκός έχασε στον τελικό από τον Ολυμπιακό, είχε γραφτεί πως έκαναν focus σε αυτόν απεσταλμένοι των Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι.

Την ίδια εποχή είχε διαρρεύσει και το ασφυκτικό πρέσινγκ της Πόρτο, που ήθελε να αγοράσει τον Βαγιαννίδη από τον Παναθηναϊκό, αλλά οι γονείς του δεν συζητούσαν την προοπτική του εξωτερικού, πριν ο Γιώργος ολοκληρώσει το σχολείο του στην Ελλάδα και... δυναμώσει.

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, λοιπόν, σας παρουσιάζει/συστήνει τον Γιώργο Βαγιαννίδη και όσα ακούγονται για αυτόν:

Συμπληρώνει 8 χρόνια στον Παναθηναϊκό, στον οποίο πήγε από τον Αίαντα Παλλήνης. Στην Ακαδημία του “τριφυλλιού” αγωνίζεται και ο μικρότερος αδερφός του, ο 14χρονος Αιμίλιος. Αυτός όμως, στη θέση του μέσου...

Έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους “πράσινους” από το 2017 ενώ ανήκει στο πελατολόγιο του Fifa agent Αντώνη Αποστολόπουλου. Είναι “ομόσταβλος” δηλαδή στην Sports Connection με τους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό Σέχου - Αθανασακόπουλο – Σερπέζη - Κουρμπέλη - Χ. Δώνη – Κότσαρη – Μακέντα αλλά και τους “ξενιτεμένους” Τάσο Δώνη (Στουτγκάρδη), Μιχελή (Μίλαν), Κουτσουπιά (Μπολόνια), Σιατούνη (Σαμπντόρια), Δημητρίου (Βασιλεία)...

Με μαμά γιατρό και μπαμπά ελεύθερο επαγγελματία που τον έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στη σχέση του με το ποδόσφαιρο, αυτοί που τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά έξυπνο παιδί, χαμηλών τόνων και καθόλου... διπλωμάτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται στην ηλικία του ακόμα ο "Βάγια" όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του δεν έχει λογαριασμό στο facebook παρά μόνο στο instagram.

Διαθέτει σπουδαία τεχνικά στοιχεία, ταχύτητα,αντίληψη και πολύ καλή σωματοδομή (ψιλόλιγνος) για να δουλευτεί και να τελειοποιηθεί στο μέλλον. Υστερεί ακόμη, λόγω ηλικίας κι ανάπτυξης, σε μυική δύναμη...

Παρότι ανήλικος δουλεύει καθημερινά πάρα πολύ και πειθαρχημένα (και εξτρά, εκτός ομάδας) από μικρή ηλικία, για να συνδυάσει σε υψηλό επίπεδο και ισορροπημένο το καλός αθλητής/ποδοσφαιριστής. Λέγεται πως έχει μετατρέψει χώρο του σπιτιού του σε μίνι γυμναστήριο!!

Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League (21 συμμετοχές - 2 γκολ), μιλάνε για ένα σύγχρονο μπακ από κάθε πλευρά, με ύψος 1.82μ. Που είναι πολύ καλός στο συνδυαστικό παιχνίδι...

Κατά γενική ομολογία είναι ταλέντο στην θέση του που αρέσει πολλή στην Ευρώπη ενώ αυτό που κάνει γκελ στους ξένους σκάουτς είναι τα στοχευμένα και συχνά ανεβάσματα του. Ανεβαίνει όχι για να ανέβει αλλά για να δημιουργήσει προϋποθέσεις στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του...

Την τελευταία 2ετία βρίσκεται στα ραντάρ διαφόρων ομάδων αλλά πλέον τον κάνουν σκάουτινγκ ως επί το πλείστον μεγάλες ομάδες από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία...

Νταμπίζας και Δώνης τον έχουν αξιολογήσει/ξεχωρίσει και όλα δείχνουν πως θα τον συμπεριλάβουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας για την νέα σεζόν. Όλες οι συστάσεις μιλάνε για ποδοσφαιριστή με προοπτική να ανταποκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο, να εξελιχθεί και να αποτελέσει μελλοντικά μια... υπερήφανη πώληση για το κλαμπ...

Ζητήσαμε από τους... ειδικούς να μας τον περιγράψουν/παραλληλίσουν με κάποιον μεγάλο δεξιό μπακ χαφ. “Έχει τις δυνατότητες του Γιούρκα Σειταρίδη αλλά με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά...” ακούσαμε!!