Αν και δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ορεξάτος στη Λάρισα, νίκησε 3-0 και στο δεύτερο μέρος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Χασάν, Ομάρ και Καμαρά τα γκολ των «ερυθρολεύκων».

Εξαιρετικός κυρίως στο β' μέρος ο Ολυμπιακός έφτασε στην 10η σερί του νίκη στην Super League με το άνετο 3-0 επί της ΑΕΛ εκτός έδρας σε ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία εκ των δύο ομάδων. Δύο ασίστ ο Νάτχο και μία ο Τοροσίδης με γκολ των Χασάν, Ομάρ και Καμαρά.

Οι δύο ομάδες συνέβαλλαν στην προσπάθεια του ιδρύματος SAVE MORAS. Μάλιστα οι σχετικές εμφανίσεις (σ.σ. μπλουζάκια) επρόκειτο να τεθούν και προς δημοπρασία για να πάνε τα έσοδα σε καλό σκοπό.

Η διάταξη του Ολυμπιακού με εκπλήξεις από τον Μαρτίνς και στον σχηματισμό και σε πρόσωπα: κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Λοντίγκιν και τριάδα με Μεριά, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σισέ. Στις δύο πτέρυγες θα είναι οι Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας. Στον άξονα οι Καμαρά, Ανδρούτσος με τον Νάτχο μπροστά τους & ενώ στην επίθεση οι Σολδάνο και Χασάν.

Η ΑΕΛ είχε σχηματισμό με Κρίστινσον κίπερ και άμυνα με Μόρα, Καρανίκα, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς και Γκόλια. Κέντρο με Γιακιμόφσκι, Σεσέροβιτς και Μπάλλα και μπροστά τους Νούνιτς και Σικάβκα.

Στο α' μέρος η ΑΕΛ επιχείρησε να μπει πιο δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη χαμένη ευκαιρία με τον Μόρα. Ο Ολυμπιακός όμως σκόραρε στο 24' με την τρομερή μπαλιά του Νάτχο στον Χασάν με τον Αιγύπτιο να βάζει γκολ από κοντά.

Επίσης στο 37' υπήρξε μία χαμένη φάση του Ολυμπιακού με τον Ομάρ να μην κάνει γεμάτο σουτ μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Τσιμίκα. Η ΑΕΛ απείλησε έως ένα σημείο αλλά δεν ήταν ουσιαστική στην τελική της προσπάθεια και το α' μέρος έληξε με 1-0.

Στο 50ό λεπτό ο Νάτχο με εξαιρετικό γύρισμα έβγαλε στον Ομάρ που με τρομερό αριστερό σουτ σκόραρε στέλνοντας την μπάλα στο "παραθυράκι" του Κρίστινσον. Στο 63' ο Ολυμπιακός δέχθηκε μία μεγάλη φάση από την ΑΕΛ και ενώ ο Μαρτίνς είχε βάλει στο ματς τον Φορτούνη. Ο Λοντίγκιν όμως έκανε τρεις επεμβάσεις πάνω σε Σικάβκα και Κούνιτς. Στο 69' ο Νάτχο είχε πάσα στον Τσιμίκα με τον  νεαρό μπακ να χάνει τετ α τετ. Στο 86ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 3-0 με σέντρα Τοροσίδη και κεφαλιά Καμαρά. Έτσι τελείωσε το ματς με την ΑΕΛ να παίζει για λίγο με 10 λόγω τραυματισμού του Σεσέροβιτς καθώς είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της.

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γκόλιας, Μόρας (79' λ.τρ. Μόρας), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μπάλλας (67' Νούσιος), Νούνιτς (58' Κούνιτς), Σικάβκα & Καρανίκας.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Λοντίγκιν, Μεριά, Παπαδόπουλος, Σισέ, Ομάρ Ελαμπντελαουί (82' Τοροσίδης), Τσιμίκας, Καμαρά, Ανδρούτσος, Νάτχο (72' Γκερέρο), Χασάν (58' Φορτούνης) & Σολδάνο.


πηγή: gazzetta
photo: reporter-images