Ο ιστορικός τρόπος που κατακτήθηκε ο φετινός τίτλος από τον ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη απάντηση για το περσινό χαμένο πρωτάθλημα. Πρώτοι και καλύτεροι οι «ασπρόμαυροι» «The Invincibles»!

Ήταν μια χρονιά επιβεβαίωσης της ανωτερότητας του. Μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να απαντήσει εντός του γηπέδου για όλα όσα βίωσε εκτός των γραμμών την περσινή σεζόν, όπου έχασε ένα πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του, με τον τρόπο που τον έχασε στις δικαστικές αίθουσες.  

Μια χρονιά που ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου στην Τούμπα και ολοκληρώθηκε με μαγικό τρόπο 253 ημέρες μετά στους Ζωσιμάδες και το κοντέρ να έχει καταγράψει δεκάδες ρεκόρ, αλλά και ένα αήττητο, μάγκικο και αρσενικό πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι πανάξιοι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχασαν από κανέναν στις 30 στροφές του. Ένα μυθικό ρεκόρ με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες, που ήρθε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του σε όλα τα επίπεδα και να γράψει ιστορία.

Ο «Δικέφαλος Αετός» έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που τερματίζει το μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών σε επίπεδο Α' Εθνικής κατηγορίας δίχως ήττα, πενήντα πέντε χρόνια μετά τον Παναθηναϊκό της σεζόν 1963-64 με στατιστικά 24-6-0.

Παράλληλα, ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που στα χρόνια της επαγγελματικής κατηγορίας από την σεζόν 1979-80 μέχρι και σήμερα, που κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα με πολύ καλύτερα στατιστικά 26-4-0!!

Κανένας δεν μπορεί να φτάσει αυτό που σπουδαίο επίτευγμα των ποδοσφαιριστών και του Ραζβάν Λουτσέσκου:

30 αγώνες

26 νίκες

04 ισοπαλίες

00 ήττες

66 γκολ

82 βαθμοί*

2700 λεπτά

29 ποδοσφαιριστές

01 προπονητής

16 διαφορετικοί σκόρερ

15 διαφορετικές χώρες στο ρόστερ του.

* Ο Πρωταθλητής ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν με μείον δύο βαθμούς, έχοντας κατακτήσει 82 πόντους στο χορτάρι...

πηγή: gazzetta
photo: paokfc