Για όσους βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ Λαμίας, για να παρακολουθήσουν τον Τελικό του Πρωταθλήματος Παίδων της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Ακαδημία Ποδ. Λαμίας-Ποδ. Ακαδ. Λοκρίδας, μια ευχάριστη έκπληξη τους περίμενε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που τράβηξε την προσοχή όλων.

Κι αυτό γιατί, στην σύνθεση της Λοκρικής ομάδας βρίσκονταν ένα κορίτσι, η Νικολία Σαργιώτη, που ήταν μάλιστα και αρχηγός της ομάδας της.

Για τους γνώστες του Παιδικού Ποδοσφαίρου, είναι εφικτό να συμμετέχουν κορίτσια και να είναι μικτές οι ομάδες, στο πρωτάθλημα παμπαίδων να συμμετέχουν παγκορασίδες, στο παιδικό πρωτάθλημα να συμμετέχουν κορασίδες και στο πρωτάθλημα νέων να συμμετέχουν νεανίδες.


Στην προκειμένη περίπτωση σήμερα, η Νικολία Σαργιώτη, ήταν άκρως ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο, έδειξε το ταλέντο της και τις αρετές της στη θέση που αγωνίστηκε και στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού έκανε την κερκίδα να καρδιοχτυπήσει και στη συνέχεια να τη χειροκροτήσει, όταν ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ απευθείας και η μπάλα δεν της έκανε το χατήρι, αφού σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας.


Πραγματικά το κορίτσι με το 8 στην πλάτη, ήταν η καλύτερη εικόνα του Τελικού, δείχνοντας τη θέλησή της να αγωνιστεί με πείσμα, σ' ένα κατ' εξοχήν αντρικό άθλημα και τα δείγματά της να είναι άκρως εντυπωσιακά.
Ήταν ο κινητήριος μοχλός στο παιχνίδι της ομάδας της, είχε άψογη τεχνική κατάρτιση και τη διορατικότητα και νηφαλιότητα να δίνει ρυθμό στο παιχνίδι. Κι όλα αυτά από ένα κορίτσι!!

Πολλά πολλά συγχαρητήρια, τόσο στην ίδια, στην οικογένειά της και στους προπονητές της.


Τα δάκρυα που κύλησαν με τη λήξη της αναμέτρησης στο πρόσωπό της, καθώς η ομάδα της έχασε, έδειξαν τη δίψα της για τη κατάκτηση ενός τίτλου, αλλά ταυτόχρονα και το πείσμα της διάκριση.
Η Νικολία σήμερα έδειξε πως ήρθε για να μείνει και αξίζει.