Η ΕΠΟ ενημέρωσε τα σωματεία πως μετά την τελευταία παράταση των αρμόδιων Υπουργείων, η καταληκτική ημερομηνία για εφαρμογή των διατάξεων της «Κάρτας Υγείας Αθλητή» έχει οριστεί η 31 Ιουλίου.

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αυτήν, εάν θέλουν να αγωνιστούν και την επόμενη σεζον.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ, προς τους προέδρους των ομάδων:

Κύριε Πρόεδρε,

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με το υπ’ αριθμ. 18215/17-5-2019 έγγραφό της, ενημερώνει ότι καταληκτική ημερομηνία για εφαρμογή των διατάξεων της «Κάρτας Υγείας Αθλητή» έχει οριστεί, μετά την τελευταία παράταση των αρμόδιων Υπουργείων, η 31 Ιουλίου 2019.

Από 1 Αυγούστου 2019 όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την κάρτα υγείας αθλητή προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή είναι ατομική, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με σχετικά έγγραφά μας, έχει ισχύ για ένα (1) έτος και συνοδεύει τον αθλητή-ποδοσφαιριστή σε κάθε μετακίνησή του σε άλλο σωματείο.

Μάλιστα με σημερινό Δελτίο Τύπου η ΕΠΣ Φθιώτιδας ενημέρωσε τα μέλη της για το εν λόγω γεγονός.

«Σας γνωρίζουμε ότι μετά την τελευταία παράταση των αρμοδίων υπουργείων, η καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή «της κάρτας υγείας αθλητή» έχει οριστεί η 31 η Ιουλίου 2019.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται τα σωματεία μας και οι αθλούμενοι ποδοσφαιριστές τους να εφοδιαστούν με την κάρτα υγείας αθλητή για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος».