Πιστοί όπως πάντα στο ραντεβού μας, εδώ στο Speaker.gr, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος, αμέσως μετά την κλήρωση θα κάνω μια ανάγνωση, βάση των δεδομένων, για το πως θα κυλήσει για τον ΠΑΣ Λαμία η χρονιά.
Σημειώνω, είναι μια εκτίμηση των μέχρι τώρα και ορισμένων κινήσεων της ομάδας και όχι πρόβλεψη, πρόβλεψη κάνουν οι "ειδήμονες" όπως πάντα, χωρίς φυσικά να πετυχαίνουν τίποτα.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια ανασκόπηση του τι είχα γράψει την επομένη της κλήρωσης του Πρωταθλήματος για τη Λαμία, την πρώτη χρονιά 2017-18, "Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο Λαμιάρα" διαβάστε ΕΔΩ.
Και τι είχα γράψει επίσης την επομένη της κλήρωσης του Πρωταθλήματος για τη Λαμία την δεύτερη χρονιά 2018-19, "Ο ΠΑΣ Λαμία το εφικτό και η διεκδίκηση" διαβάστε ΕΔΩ.

Άρχισαν λοιπόν οι ξερόλες, με το που είδαν τα 3-4 πρώτα παιχνίδια και ανέκραξαν, "δύσκολη αρχή".
Ποια δύσκολη αρχή βρε καρά-άσχετοι του ελέους, όταν ξεκινάς στα 5 πρώτα παιχνίδια και τα 3 τα έχεις στην έδρα σου.
Και ερωτώ, δύσκολη αρχή σε σχέση με ποια ομάδα, αυτές που τερμάτισαν πάνω ή κάτω από σένα την περυσινή περίοδο.

Ας πατήσουμε τη μπάλα και να κάνουμε παιχνίδι, επειδή έχουμε τη γνώση και μπορούμε ν κάνουμε εκτίμηση λόγω πείρας.

Την 1η Αγωνιστική η Λαμία, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Ένα Παναθηναϊκό που κυριολεκτικά τον έχει κάνει πελάτη, του έχει πάρει τον αέρα βρε αδερφέ.
Αλλά στην ουσία ποιον Παναθηναϊκό, μάλλον την Κ21 και κάποιον Δώνη προπονητή. Στα συν η πρεμιέρα για τη Λαμία.

Τα 2η Αγωνιστική και πάλι μέσα στο ΔΑΚ. Αυτή τη φορά με τον Ατρόμητο, όχι του Κάναντι αλλά του Αναστασίου (που δεν τον εμπιστεύομαι) και με βασικά εργαλεία όπως ο Μπρούνο να έχουν πάρει μεταγραφή, με κουρασμένο τον Ουάρντα από το Κόπα Άφρικα και με νεοφερμένους παίκτες, οι οποίοι καλούνται να πάρουν το βάπτισμα του πυρός στην Ευρώπη. Πάλι στα συν η Λαμία.

Την 3η Αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, όπου φέτος θα έχει ένα αρκετά διαφορετικό πρόσωπο από πέρυσι, και δεν βλέπω να έχει επίθεση. Αδιάφορο σαν παιχνίδι, ότι πάρεις.

Με Πανιώνιο την 4η Αγωνιστική μέσα στο ΔΑΚ, όπου ο Ιστορικός έχει πολλά προβλήματα και μάλλον θα δούμε μια Κ23 των κυανέρυθρων που σίγουρα  η Λαμία θα την έχει αυτή την ομάδα.

Και πάμε Ολυμπιακό. Σαν ομάδα μέγα μέγεθος, αλλά όταν βλέπω τον Μάρτινς στον πάγκο του, είμαι σίγουρος πως θα του κάνω τη ζημιά, άλλωστε με ένιωσε πέρυσι στο Κύπελλο. Μόνο τις μονάδες του φοβάμαι φέτος.

Στην 6η Αγωνιστική αρχίζει ουσιαστικά το Πρωτάθλημα. Έρχεται στο ΔΑΚ ο Παναιτωλικός και πρέπει να πάρω το τρίποντο, οπωσδήποτε. Δεν έχω δει μεγάλες κινήσεις στην ομάδα του Αγρινίου και δεν πιστεύω να δυναμώσει σε σχέση με πέρυσι. 

Δύο συνεχόμενα εκτός, στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα, όπου μέσα στην Τούμπα είναι δύσκολο να κοντράρεις τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ στην Τρίπολη έχεις πλέον μια μαγιά για πόντο ή πόντους.

Την 9η Αγωνιστική έρχεται ο νεοφώτιστος Βόλος, που δεν θα έχει καμία τύχη, αφού η Λαμία θα θέλει βαθμούς για να έχει καβάτζα. Με ομάδα από Β' Εθνική με δανεικούς, δεν θα έχει πρόβλημα.

Στη συνέχεια δύο αγώνες καθοριστικοί με ισοδύναμες ομάδες, έξω Λάρισα και μέσα Ξάνθη, που τις θεωρώ πιο αποδυναμωμένες από ποτέ. Δεν πιστεύω να γίνει ότι και πρόπερσι.

Στη 12η Αγωνιστική έξοδο στο Βικελίδης με τον Άρη, όπου μπορείς να τον τρέξεις και να τον κουράσεις σαν ομάδα και δύσκολα να σε καταβάλλει. Αυτός έχει βάλει τον πήχη ψηλά, εσύ τον περιμένεις.

Τελευταία Αγωνιστική τον ΟΦΗ εντός, όπου οι Κρητικοί παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα.
Δεν έχουν αποφασίσει το τι θα γίνει με τους προπονητές, κάνουν μέτριες μεταγραφές, χωρίς ωστόσο να ανεβαίνουν επίπεδο.

Έτσι φτάσαμε στο τέλος του Α' Γύρου. Για το Β' Γύρο, έχουμε πολύ δρόμο, αλλά μόνο η ομάδα της πόλης μας τη δύναμη για ενίσχυση, το έδειξε.

Πάμε στη Λαμία λοιπόν. Η Λαμία κράτησε στάση αναμονής και πολύ καλά έκανε.
Από τη στιγμή που άρχισαν να χτυπάνε την πόρτα της, παίκτες, μάνατζερς και κάθε λογής παρατρεχάμενοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, λες και ανακάλυψαν την Αμερική, η Λαμία είχε κάθε λόγω να το παίξει και να έχει ύφος χιλίων καρδιναλίων!!

Είμαι πρώτη επαρχιακή ομάδα, παρουσίασα ένα στιβαρό πρόσωπο και εικόνα σαν ομάδα, τώρα είναι η ώρα να παίξουμε όπως θέλω εγώ.
Θέλετε να ανανεώσετε, εκεί είναι το ταβάνι, αλλιώς την κάνατε.
Θέλετε να έρθετε στη Λαμία, τόσα, αλλιώς αλλού.
Θέλετε να συνεργαστούμε, εγώ αυτά ζητάω, αν θέλεις ειδάλλως έφυγες.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μαθαίνει και μαθαίνει γρήγορα.
Δεν κρατάς τόσες επιχειρήσεις, δεν κάνεις πράγματα στο ποδόσφαιρο, χωρίς να το έχεις, και αυτός το χει.
Άργησε λίγο στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά τώρα πετάει και του γλεντάει.
Τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ τ έχει όλα προγραμματισμένα, όλα κανονισμένα.
Και φυσικά κάνει πλάκα με τις διαρροές και τα Μέσα των Αθηνών και μερικών Ντόπιων.
Ο Πανουργιάς λοιπόν, δεν άφησε ποτέ την ομάδα, όποτε χρειάστηκε την ενίσχυσε.
Το σημαντικότερο δε, είναι ότι πήρε σωστές, σωστότατες αποφάσεις, όταν η μπάλα έκαιγε, γι αυτό τώρα είναι καβάλα στο άλογο!!

Μην τρελαίνεστε,  η ομάδα θα ενισχυθεί, ήδη έχει αρχίσει. Ας σταματήσει η γκρίνια.
Ξέρετε πόσοι παίκτες υπάρχουν εκεί έξω, παρακαλάνε να έρθουν.
Άλλωστε υπάρχει πολύς χρόνος, οι μεταγραφές είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
Πάντα μετά την κλήρωση η Λαμία έπαιρνε παίκτες.
Και πέρυσι τα ίδια δεν έλεγαν και έγραφαν οι... πολύξεροι, παραλίγο η ομάδα να βγει Ευρώπη.

Να ξέρετε πως τώρα αρχίζει ο σχεδιασμός και το χτίσιμο της ομάδας.
Ο Χάβος και ο Μιχαηλίδης ξέρουν, το έχουν δείξει άπειρες φορές, με μεγάλη επιτυχία.
Η Λαμία φέτος θα είναι και πάλι δυνατή, θα δυναμώσει και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Αυτά ως δημοσιογράφος.

Σαν φίλαθλος, θα έλεγα στους φίλους μου (Βασίλη Κ, Παντελή Κ, Δημήτρη Κ, Νίκο Μ.) , να φορέσουν από τώρα τη φανέλα των πρώτων βιολιών της ομάδας, γιατί θα κάνουν παπάδες στο ΔΑΚ...
Αυτή τη Λαμία θα δούμε φέτος!!