Την απόκτηση του 28χρονου Πορτογάλου επιθετικού Νέλσον Ολιβέιρα από τη Νόριτς, ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

Αναλυτικά

AEK FC

Ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα ο Νέλσον Ολιβέιρα!

H ΠΑΕ βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του διεθνούς Πορτογάλου επιθετικού, Νέλσον Μιγκέλ Κάστρο Ολιβέιρα, από την αγγλική ομάδα Νόριτς Σίτι. Ο 28χρονος στράικερ, ο οποίος στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας χαρακτηρίστηκε ως ο «Πορτογάλος Καντονά», υπέγραψε με την ομάδα μας διετές συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα θα κλείσει τα 28 του χρόνια (γεννημένος 8 Αυγούστου 1991) ανήμερα του πρώτου αγώνα της ομάδας μας στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου για το UEFA Europa League. Γεννήθηκε στο Μπαρσέλος της Πορτογαλίας, κοντά στην πόλη της  Μπράγκα και στις Ακαδημίες της ομώνυμης ομάδας έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, πριν καταφέρει να ξεχωρίσει και να μετακομίσει στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα στα δεκαπέντε του χρόνια, το 2006.

Ο Κίκε Φλόρες του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 17 ετών σε ένα φιλικό αγώνα με την Εστορίλ τη σεζόν 2008-9, ενώ τον πήρε και στην αποστολή σε ευρωπαϊκό ματς με τη Νάπολι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ίδιας σεζόν. Τελικά το επίσημο ντεμπούτο του στην Liga NOS το έκανε τον Φεβρουάριο του 2010 ως δανεικός από την Μπενφίκα στη Ρίο Αβε.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί του στην Πάσος Φερέιρα (23 συμ., 4 γκολ), στην ισπανική Λα Κορούνια (30 συμ., 4 γκολ), στη γαλλική Ρεν (30 συμ., 4 γκολ), στη Σουόνσι (10 συμ., 1 γκολ) και στη Νότιγχαμ Φόρεστ (28 συμ., 9 γκολ) πριν τον αγοράσει έναντι έξι εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα η Νόριτς στην οποία υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στις 30 Αυγούστου 2016.

Σε τρία χρόνια στην Αγγλία έκανε 65 συμμετοχές με 19 τέρματα, ενώ στο μισό της εφετινής περιόδου έπαιξε ως δανεικός στη Ρέντινγκ κάνοντας δέκα συμμετοχές και σκοράροντας τρεις φορές.
Σε 259 συνολικά επίσημους αγώνες στην καριέρα του έχει σκοράρει 58 φορές με 14 ασίστ και έχει αγωνιστεί σε τέσσερις από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες σε Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία και Γαλλία.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει φορέσει 70 φορές συνολικά τη φανέλα όλων των εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας και μία από τις μεγαλύτερες ατομικές του διακρίσεις ήταν η αργυρή μπάλα ως δεύτερος κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 το 2011 στην Κολομβία.

Με την Εθνική Ανδρών της χώρας του έχει 17 συμμετοχές και δύο γκολ. Σε ηλικία 21 ετών μετείχε στην 23άδα της Πορτογαλίας για το Euro 2012 μαζί με τους Ελντερ Πόστιγκα και Ούγκο Αλμέιδα, ενώ τελευταία φορά κλήθηκε στην εθνική ομάδα από τον Φερνάντο Σάντος και αγωνίστηκε στις 31 Αυγούστου 2017 για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, όταν και σκόραρε στο 5-1 κόντρα στα Νησιά Φαρόε.

Η ΑΕΚ θα είναι η δέκατη επαγγελματική ομάδα στην καριέρα του Νέλσον Ολιβέιρα και αποτελεί μεγάλη τιμή για ολόκληρη την κιτρινόμαυρη οικογένεια που από σήμερα εντάσσεται σε αυτήν ένας ποδοσφαιριστής με τις δικές του περγαμηνές και την τόσο σημαντική ποδοσφαιρική διαδρομή. 

Bem-vindo Nélson! Καλώς όρισες στην ομάδα μας! 

Να είσαι πρώτα απ’ όλα υγιής και να πετύχεις τους υψηλούς στόχους που έχεις ήδη θέσει φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα. Σου ευχόμαστε να είσαι μέλος της ομάδας που θα επιστρέψει με υπερηφάνεια στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια!





Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα γραφεία της ΠΑΕ, γνωρίστηκε με τους ανθρώπους της ομάδας, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους, υπέγραψε το συμβόλαιό του, φωτογραφήθηκε με την κιτρινόμαυρη φανέλα και στη συνέχεια έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο aekfc.gr.

- Έχεις παίξει στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ελλάδα και την ΑΕΚ;

«Ήταν λίγο δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση, αλλά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα βλέποντας τη θέληση και την επιμονή από την πλευρά της ομάδας της ΑΕΚ. Μου έδειξε πόσο πολύ ήθελε να βρεθώ εδώ. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ευγνώμων για την προσπάθεια που έγινε για να βρίσκομαι εδώ και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω από την πλευρά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».

- Τι γνωρίζεις για την ΑΕΚ και πόσο μετρά το γεγονός ότι θα βρεις σε αυτήν αρκετούς Πορτογάλους συμπαίκτες αλλά και Πορτογάλο προπονητή;

«Είναι γεγονός ότι η ύπαρξη ενός Πορτογάλου προπονητή, με τον οποίο θα μπορούμε να συνεννοούμαστε πιο εύκολα, με βοήθησε να πάρω την τελική μου απόφαση. Μίλησα με κάποιους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, με τον Νταβίντ Σιμάο, με τον οποίο είμαστε φίλοι, έχω παίξει και με τον Παουλίνιο… Τα υπόλοιπα παιδιά από την Πορτογαλία δε τα γνωρίζω προσωπικά αλλά φυσικά το ότι είναι εδώ κάποιοι ποδοσφαιριστές από την πατρίδα μου με βοήθησε στην απόφασή μου».

- Είναι η ΑΕΚ ένα βήμα για ένα μεγάλο comeback στην καριέρα σου;

«Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που πέρσι συμμετείχε στο Champions League, πριν από δυο χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα… Είμαι μια ομάδα που ίσως μπορεί να μου δώσει αυτό που θέλω για να βρεθώ σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όμως, δεν γίνεται να το καταφέρω αυτό αν δεν τα δώσω όλα τη φετινή χρονιά. Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο, ώστε να δώσουμε πολλές χαρές στον κόσμο μας».

- Τι είναι αυτό που θέλεις να ζήσεις με την ΑΕΚ;

«Αυτό που θέλω να ζήσω εδώ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι είναι ο πλέον βασικός στόχος της ομάδας και θέλω να το ζήσω για να δώσω χαρά σε εμένα, στους συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και στον κόσμο της ΑΕΚ».

- Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο που πανηγυρίζει με την ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής μεταγραφής;

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θέλω τον κόσμο κοντά μας, να μας στηρίζει και μπορώ να δεσμευτώ και από την πλευρά των συμπαικτών μου νομίζω, τους οποίους θα γνωρίσω σύντομα, ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη που μου έχει δώσει και θα ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο αυτή την αγάπη».