Έγινε η κλήρωση της γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος το μεσημέρι της Δευτέρας (9/9) στα γραφεία της ΕΠΟ με τις ομάδες της Football League να μπαίνουν κι αυτές στον θεσμό. Σύμφωνα με την προκήρυξη δύο ομάδες της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας θα έπαιζαν μεταξύ τους και μία θα περνούσε χωρίς αγώνα.

Η Καλαμάτα είναι αυτή η οποία θα βρεθεί στην τέταρτη φάση χωρίς να παίξει αγώνα ενώ το ζευγάρι που θα είναι με ομάδες της Football League είναι το Βέροια - Διαγόρας, ενώ όλες οι ομάδες αυτής της κατηγορίας θα παίξουν εκτός έδρας με τις ομάδες που έχουν απομείνει ως κυπελλούχες των ΕΠΣ.

Στην κλήρωση μπήκαν μαζί Πανσαμιακός, Αιολικός και ΠΑΣ Κόρινθος καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το ζευγάρι της ομάδας από την Σάμο με τον Αιολικό μετά την προσφυγή της ομάδας της Μυτιλήνης για να παίξει και εκείνη στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, η ομάδα που θα μείνει θα παίξει με την Νίκη Βόλου, ενώ και η άλλη ομάδα της Μαγνησίας θα πρέπει να περιμένει καθώς θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το Αταλάντη – Ατρόμητος Πατρών και μετά να μάθει τον αντίπαλο της.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της τρίτης φάσης του Κυπέλλου:

Πανθηραϊκός - Ο.Φ. Ιεράπετρας

Επισκοπή - Τρίκαλα

Θιναλιακός - Καβάλα

Πανδραμαϊκός - Ιωνικός

Πανσαμιακός - Αιολικός/ΠΑΣ Κόρινθος - Νίκη Βόλου

Πανσερραϊκός - Π.Ο. Τρίγλιας

Αετός Ορφανού - Θεσπρωτός

Ξενοφών Κρεστενών - Αιγάλεω

Π.Ο. Ελασσόνας - Ασπρόπυργος

Π.Σ. Σπάρτη - Ιαλυσός

Αταλάντη/Ατρόμητος Πατρών - Ολυμπιακός Βόλου

Βέροια - Διαγόρας

* Στην επόμενη φάση προκρίνεται χωρίς αγώνα η Καλαμάτα