Ζήσαμε μια πολύ έντονη εβδομάδα με τη πρεμιέρα του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ σίγουρα το μεγάλο ματς του Σταδίου Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Τόττεναμ ήταν αυτό που έκλεψε τη παράσταση.

Τα ευρωπαϊκά ματς πέρασαν κι επανερχόμαστε στις εθνικές διοργανώσεις. Μεγάλα ντέρμπυ αυτό το σαββατοκύριακο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σίγουρα ξεχωρίζει η σύγκρουση των αιωνίων στο ΟΑΚΑ και το αντίστοιχο ντέρμπυ του βορρά στη Τούμπα. Ενώ και στο εξωτερικό διεξάγονται ματσάρες, επίσης, με κορυφαία το μιλανέζικο ντέρμπυ στο Σαν Σίρο, το Τσέλσι-Λίβερπουλ, το Λυών-ΠΣΖ και το Σεβίλλη-Ρεάλ. Με λίγα λόγια, θα χορτάσουμε μπάλα.

Ας περάσουμε στις σημερινές προτάσεις της στήλης.

ΧΕΡΤΑ - ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ, 1 (1,80).
Μονομαχία ουραγών αυτό το παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες μοιράζονται τη τελευταία θέση στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα. Κι αν για τη νεοφώτιστη Πάντερμπορν είναι αναμενόμενο ότι θα παλέψει από νωρίς για τη σωτηρία, για τους βερολινέζους είναι σίγουρα σοκαριστικό να έχουν μόλις ένα βαθμό μέχρι σήμερα. Και περιμένω αντίδραση απ' τους γηπεδούχους, που δεν διανοούνται άλλο αποτέλεσμα απ' το να πετύχουν τη πρώτη νίκη της σαιζόν.

ΕΒΕΡΤΟΝ - ΣΕΦ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ, 1 (1,68).
Κυνική κι αποτελεσματική στην έδρα της η Εβερτον, η οποία έχει δύο νίκες στα δύο ματς που έδωσε ως τώρα στο Γκούντισον Παρκ. Η Σέφφιλντ έχει πάρει δύο ισοπαλίες μακριά απ' το γήπεδό της ως τώρα, αλλά νομίζω πως η ρέντα της δεν θα είναι αρκετή απόψε και θα υποκύψει στην ανωτερότητα της ομάδας του Μάρκο Σίλβα.

ΜΑΡΣΕΪΓ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ, 1 (2,05).
Εδώ θα ψηφίσω υπέρ των γηπεδούχων που διαθέτουν έδρα-φωτιά, αλλά είναι και σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Η Μονπελιέ σχεδόν πάντα υποκύπτει στη δύναμη του Βελοντρόμ κι αυτό αναμένω κι απόψε.

Καλή επιτυχία.