Στο ειδικά διαμορφωμένο Match Center στο Μαρούσι λειτούργησε για τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Superleague 1 το Video Assistant Referee. Μάλιστα τον χώρο επισκέφθηκαν από πλευράς ΚΕΔ οι κκ. Βίτορ Μέλο Περέιρα και Χουάν Αντόνιο Μαρίν, αλλά και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα εδώ και καιρό, η 3η αγωνιστική του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος αποτέλεσε κομβικό σημείο για το VAR, μιας και δεν υφίσταται πλέον η κάλυψη μέσω των σταθμευμένων VAN και όλοι οι αγώνες της Superleague 1 θα ελέγχονται από δω και στο εξής από το Match Center στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι οπτικές ίνες από όλα τα γήπεδα της Superleague 1 μεταφέρουν το τηλεοπτικό σήμα στο Κέντρο Ελέγχου, όπου υπάρχουν οκτώ διαμορφωμένες και ανάλογα εξοπλισμένες αίθουσες, στις οποίες εργάζονται οι διαιτητές VAR και AVAR.

Τα μέλη της ΚΕΔ και ο κ. Φούσεκ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους διαιτητές VAR και AVAR κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και διαπίστωσαν τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει, καθώς το Match Center, ύστερα από σειρά δοκιμών και επιθεωρήσεων από τη FIFA/IFAB, αποτελεί πλέον την "έδρα" του συστήματος και προσφέρει στους επιφορτισμένους με τη λειτουργία του διαιτητές και τεχνικούς σαφώς μεγαλύτερους χώρους εργασίας και τεχνολογικές δυνατότητες.