Αναμφίβολα ο καθρέφτης για έναν ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο. Το γήπεδο όμως είναι και η βιτρίνα της Superleague 1. Στην προσπάθειά της να βελτιώσει την εικόνα του προϊόντος της η διοργανώτρια έχει έρθει σε συνεργασία με την εταιρία STRI,  με την οποία συνεργάζεται και η ΟΥΕΦΑ, με σκοπό τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων των ομάδων που αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία.

Η συγκεκριμένη εταιρία πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έκανε επιθεώρηση και εκτίμηση όλων των γηπέδων της Superleague 1 και κατόπιν έκανε την έκθεσή της στην διοργανώτρια. Από το πόρισμα προέκυψε πως όλα τα γήπεδα ήταν προς χρήση (playable) αλλά σε τρία εξ αυτών η έκθεση έκανε λόγο για άμεσες βελτιωτικές κινήσεις ώστε να μπορέσουν τα γήπεδα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων ως το τέλος της περιόδου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, για το οποίο έκανε λόγο και στις δηλώσεις του στη NOVA ο Ματιέ Βαλμπουενά, εντοπίστηκε στο AEL FC Arena στο οποίο πρέπει άμεσα να γίνουν οι βελτιωτικές κινήσεις καθώς ακόμα και στην εισήγηση η κατάστασή του αγωνιστικού χώρου χαρακτηρίστηκε ως μέτρια.



Εκτός από τη Λάρισα, προβλήματα εντοπίστηκαν και στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και στα τρία γήπεδα ήδη οι ομάδες σε συνεργασία με τη Superleague 1 δρομολογούν τις απαραίτητες εργασίες. Όπως εξάλλου χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μηνάς Λυσάνδρου σε συνάντησή του με ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Λίγκας, δεν αποκλείεται η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός να χρειαστεί ένα ματς του πρωταθλήματος να το δώσουν σε άλλη έδρα.

Για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο, θα πρέπει οι ομάδες των οποίων τα γήπεδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα να προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες κατά τη διάρκεια των διακοπών του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. 


Όπως και να'χει η Superleague 1 αντιλαμβανόμενη πλήρως την υποχρέωσή της να "προσέχει" την εικόνα της και φυσικά να κάνει τα πάντα ώστε οι ποδοσφαιριστές να παίζουν σε αγωνιστικούς χώρους "χαλιά" και όχι σε χάλια αγωνιστικούς χώρους, έχει ως προτεραιότητα τη βελτίωση των γηπέδων.