«Δουλειά δεν είχε ο διάολος, χτυπούσε τα παιδιά του», λέει ο θυμόσοφος λαός.
Και έτσι είναι, αφού αν παρατηρήσει κανείς το πως το λεγόμενο "Κράτος των Αθηνών" χτυπάει τη Λαμία, θα συμφωνήσει με αυτή τη ρήση.

Πως είπατε, δεν υπάρχει τέτοιος όρος, δεν υπάρχει "Κράτος των Αθηνών".
Για να δούμε τα στοιχεία και τα γεγονότα και ας αποφανθούμε μετά.

Κατ' αρχήν, ας θεωρήσουμε δεδομένο το εξής. Όταν δεν υπήρχε Λαμία στη Super League, ο μέσος Λαμιώτης φίλαθλος ήταν φίλα προσκείμενος σε άλλες ομάδες, ειδικά δε σε αυτές των Αθηνών και περιχώρων. Είχε την ομάδα της καρδιάς του.
Έτσι το να διαβάζει νέα της... ομάδας του και να τα πιστεύει, τρώγοντας αμάσητο το σανό που του έδιναν, ήταν χρόνιο έως και αυτονόητο.

Όμως να που οι καιροί άλλαξαν και οι πληροφορίες τρέχουν με ταχύτητα φωτός, διασταυρώνονται και εξακριβώνονται, το ένα.
Ενώ το δεύτερο είναι πως η Λαμία αγωνίζεται στα σαλόνια. Ήρθε η ομάδα της πόλης του.
Και εκεί που ο αγαθός φίλαθλος, ήταν πρόβατο σε κερκίδες του ΟΑΚΑ, του "Γ. Καραϊσκάκης" και της Νέας Φιλαδέλφειας, και περίμενε σαν... κοκόνι την έξοδο των ποδοσφαιριστών να βγάλει μια φωτογραφία, ξύπνησε.
Είδε πως η Λαμία μπορεί να δει κατάματα τις ομάδες αυτές και να τις κοντράρει, να τις αντιμετωπίσει σαν ίσος προς ίσο.

Ε, αυτό δεν ήθελε το "Κράτος των Αθηνών" και άρχισε τις φήμες, πολύ περισσότερο δε τα περίεργα έως μυστήρια δημοσιεύματα, τα μυθεύματα.
Η Λαμία του Πανουργιά Παπαϊωάννου, που δεν καταλαβαίνει τίποτα, τους περιπαίζει, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά.
Τον Παναθηναϊκό τον έχει κάνει πελάτη κυριολεκτικά.
Την ΑΕΚ την ξεβράκωσε, πρώτα με ένα πέναλτι εκτός περιοχής στο Περιστέρι και μετά με τα σαπάκια που αφήνει και συμμαζεύει η Λαμία.
Του Ολυμπιακού του έκανε κηδεία στο Κύπελλο, μεγάλο μπαμ.

Έτσι λοιπόν, η Λαμία που εξασφάλισε άνετα την παραμονή της την πρώτη χρονιά στη Μεγάλη Κατηγορία και αναδείχθηκε πρώτη επαρχιακή ομάδα τη δεύτερη, χαλάει τη μαγιά, όχι μόνο στις μεγάλες ομάδες, αλλά και στις συνοικιακές της Αθήνας.
Εκεί, αρχίζουν τα μυθικά δημοσιεύματα, αποποιήσεις της φαντασίας και μόνο, για να χτυπηθεί η Βασίλισσα της Ρούμελης. Αυτός είναι ο στόχος κι ο σκοπός.

Ας ξεκινήσουμε από τον Ολυμπιακό, μιας και με αυτόν παίζει το ερχόμενο Σάββατο.
Ο Ολυμπιακός, επικοινωνιακά το πάει καλά, ειδικά όταν αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, εκεί βγάζει τα πολυβόλα του και με μυθεύματα διαβάλλει τον αντίπαλο. Εξπέρ στα non paper!!
Πέρυσι π.χ. πριν την ξεγυρισμένη τριάρα στην Τούμπα, είχαν αποκλειστικό πως ο Λουτσέσκου είχε πρόταση από Τουρκία και φεύγει, το ήξεραν αυτοί ενώ ο ΠΑΟΚ δεν ήξερε τίποτα!!
Αυτό και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης, έτσι όμως χτυπούσε τον κύριο συνδιεκδικητή του Πρωταθλήματος.
Το ίδιο κάνει τώρα και στη Λαμία. Μετά την ισοπαλία του με τον Παναθηναϊκό πρώτα που δεν ξέφυγε από τον ΠΑΟΚ, μετά το ξεφούσκωμα και αποκλεισμό της Τόττεναμ από την Τσέστερφιλντ που έσπασε η φούσκα της υπερομάδας, και γνωρίζοντας πως η Λαμία είναι ικανή για όλα, άρχισαν τα όργανα.
"Έπαιξαν ξύλο στη Λαμία στα αποδυτήρια", γράφει ένα άθλιο ηλεκτρονικό μέσο, μέσα στις πολλές... ανακρίβειες που έχει γράψει για τον ΠΑΣ όλη τη χρονιά.
Το φόβο τους για τον Πορτογάλο προπονητή Μαρτίνς που είναι... ικανός για όλα, το ξέρουν πολύ καλά αυτοί και τον μετατρέπει η λιπώδες επικοινωνία τους σε προβοκάτσια κατά της Λαμίας.
Η επιθετική και άθλια πολιτική τους, θέλει να κρύψει τις αδυναμίες τους και να δημιουργήσει πρόβλημα στη Λαμία.

Πάμε και στην ΑΕΚ, όπου τα ηλεκτρονικά μέσα θυμούνται πριν την αναμέτρηση με τη Λαμία, πως έχει δανεικούς και οι μπουλντόζες του Πανουργιά, πάνε κι έρχονται στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Μια ΑΕΚ που έχει εκτεθεί με ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο Περιστέρι.
Η αλήθεια όμως είναι πως, τους δανεικούς στην Ένωση τους θεωρούν σαπάκια και τους δίνουν σε όπια ομάδα τους θέλει (1), ενώ ούτε ρόδα από όχημα του Πανουργιά Παπαϊωάννου δεν έχει περάσει από τη Νέα Φιλαδέλφεια (2).

Τέλος, για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση με διοικητικά και αγωνιστικά θέματα μεγάλα, δεν μπορεί να χτυπήσει επικοινωνιακά, αποδέχεται τα αποτελέσματα και σηκώνει κεφάλι αν αμφισβητήσεις την ιστορικότητά του. Και είναι σωστό το τελευταίο.

Εν κατακλείδι, αυτά συμβαίνουν στον "όμορφο κόσμο" του ελληνικού ποδοσφαίρου, γι αυτό να είστε ψιλιασμένοι και να μην τα καταπίνετε αμάσητα ότι σας δίνει το "Κράτος των Αθηνών".
Είναι ποτέ δυνατόν, να ξέρουν καλύτερα από τα μέσα της Λαμίας, αυτά των Αθηνών και γράφουν ότι μ@@@ τους έρθει στο κεφάλι ή με email.

Αλήθεια εσείς τι πιστεύετε, υπάρχει αυτό το Κράτος...;;;

Υ.Γ. Το σήκωμα της φανέλας και η αφιέρωση του γκολ με τον Πανιώνιο, στον τραυματία Τσούκαλο, δείχνει το συμπαγές σύνολο της ομάδας. 
Το σήκωμα της φανέλας, μη σηκώσουν τίποτα άλλο οι "βλάχοι" στους... αδελφοποιημένους του "Κράτους των Αθηνών".

photo: reporter-omages