Ο Απόλλωνας Λάρισας αν και στο ημίχρονο βρίσκονταν πίσω στο σκορ με το γκολ του Λισγάρα, επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης και διατηρεί ελπίδες για πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου. Ναζίμ και Μπρέμπος τα γκολ των Θεσσαλών!

Σπουδαία νίκη και με ανατροπή πήρε ο Απόλλων Λάρισας στο πρώτο παιχνίδι με την Ξάνθη για την πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Λάρισας, αν και βρέθηκε πίσω στο φινάλε του πρώτου μέρους, επικράτησε 2-1 στην έδρα της κι έχει καλές ελπίδες για να ολοκληρώσει την έκπληξη στη ρεβάνς και να βρεθεί στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις σε όλο το 90λεπτο κι από τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που είχαν τις σπουδαιότερες. Σε μία εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να βρουν το γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 45' ο Λισγάρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ γράφοντας το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να ισοφαρίσουν στο 50' με με κεφαλιά του Ναζίμ μετά από σέντρα του Ντος Σάντος και στη συνέχεια η Ξάνθη έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για το 1-2 που θα της έδινε το πάνω χέρι για τη ρεβάνς. Μάλιστα, είχε και δοκάρι λίγο πριν οι γηπεδούχοι βρουν το γκολ της νίκης με τον Μπρέμπο. 

Ήταν το 83ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Μπρέμπος με πλασέ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκονζάλες για το 2-1, ενώ λίγο πιο πριν ο Σιφναίος είχε χάσει μοναδικό τετ α τετ. Τελικά το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Απόλλωνα Λάρισας να παίρνει την νίκη στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά την Ξάνθη να έχει το γκολ εκτός έδρας που μπορεί να φανεί πολύτιμο στη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα της.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Ντος Σάντος (64’ Σιφναίος), Μπαστακός (64’ Νύκταρης), Λίταινας (75’ Νούσιος), Μπιμάι, Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονζάλες, Πολέτο (58’ Εντουάρντο), Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα (46’ Λεωντσάκος), Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος (73’ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντουρίτσκοβιτς, Ντίρεσταμ.