Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Με σκυμμένο το κεφάλι θα αποχωρήσουν οι φίλαθλοι από το ΔΑΚ Λαμίας μετά την ολοκλήρωση και της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE. Μια ακόμη αγωνιστική κατά την οποία η ομάδα μας και πάλι δε θα γνωρίσει τη χαρά της νίκης και του τρίποντου. 
Και χθες, ενώ όλοι μας θα είμαστε έτοιμοι για να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα, θα μείνουμε στην «αναμονή» για έναν ακόμη αγώνα! ΄

Ενας αγώνας στον οποίο οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν μέρος θα έχουν υπεραρκετό πείσμα πάθος και ποδοσφαιρική θέληση, αφού ο αγωνιστικός χώρος θα είναι πολύ βαρύς για τους αγωνιζόμενους. Η συνεχής βροχή η οποία θα πέφτει σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, θα αποτελέσει μεγάλη τροχοπέδη στις κινήσεις γηπεδούχων και φιλοξενουμένων. 
Και οι απαιτήσεις των φιλάθλων από το συγκεκριμένο ματς δε θα είναι υπερβολικές, αφού οι καιρικές συνθήκες κι το τερέν του ΔΑΚ δε θα φαντάζουν ό,τι το καλύτερο… 

Σίγουρα  ο «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ» είναι μια ομάδα με ιδιαίτερα λαμπρή πολλαπλή και ποικίλη ιστορία. Και το τελευταίο αυτό δεν αποτελούν αναγραφή καλολογικών στοιχείων αλλά αληθινή πραγματικότητα αφού το παρελθόν του σπουδαίου αυτού συλλόγου περιλαμβάνει από σπουδαίες επιτυχίες επί ομάδων του άλλοτε Π.Ο.Κ.μέχρι και κόψιμο με τα δόντια αφτιού (κι όχι πλέον «αυτιού» - βλέπε 1976, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 0-1, διαιτητής κ. Ράμμος)!!! 
Μάλιστα, μέχρι και την περασμένη αγωνιστική περίοδο οι «κυανοκίτρινοι» έπαιζαν ωραίο κι εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. 

Κατά τη διάρκεια της περασμένης θερινής μεταγραφικής περιόδου το «ρόστερ» θα ανανεωθεί με αποτέλεσμα να μην έχει βρει ακόμη τα πατήματά του και να έχει μόνο έναν βαθμό που θα πάρει μέσα στη Λαμία από τον Π.Α.Σ.  Παρά τον πόντο τον οποίο θα αποσπάσει δε θα ξεκολλήσει από τον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς αυτό να αποτελεί μελλοντικό του καθρέφτη. 

Στο χθεσινό, λοιπόν, παιχνίδι της η ομάδα του Αγρινίου θα παραταχθεί χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα και χωρίς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι οποίοι δε θα έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν. 
Με την έναρξη της αναμέτρησης θα φανεί αμέσως το αμυντικό πρόβλημα των φιλοξενούμενων στις θέσεις των σέντερ-μπακ αφού τα λάθη και η ασυνεννοησία των αντικαταστατών των βασικών Γιοβάνοβιτς και Μαλλή, θα είναι αλλεπάλληλα. 
Και πώς να μην είναι αφού ο προπονητής τους θα τοποθετήσει δυο χαφ τα οποία για πρώτη φορά θα παίξουν στις θέσεις αυτές και – φυσικά – για πρώτη φορά μαζί σαν δίδυμο! 
Και η όλη αυτή εικόνα παρολίγο να επαληθευτεί στις αρχές του ματς όταν ο Τιρόνε θα πιάσει από κοντά ένα δυνατό σουτ το οποίο ο γκολκήπερ Γιαννακόπουλος θα στείλει κόρνερ με εκπληκτική επέμβαση. 
Οι παίκτες της «Λαμίας» θα έχουν την εδαφική υπεροχή (αρχικά) αλλά η λήξη του Α΄ μέρους θα είναι 48% για τους γηπεδούχους και 52% για τους Αγρινιώτες. 

Στο Β΄ 45λεπτο και μέχρι το 63΄ η «Λαμία» θα πιέζει ψηλά, θα φτιάχνει ευκαιρίες αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. 
Μετά το 63΄ όμως οι «κυανόλευκοι» θα έχουν ασφυκτική υπεροχή, θα κλείσουν τους αντιπάλους τους μέσα στα καρέ τους, θα δημιουργήσουν ευκαιρίες αρκετές, όμως το γκολ δε θα΄ ρθει. ΄
Ετσι, το παιχνίδι θα τελειώσει με «λευκή ισοπαλία» η οποία σίγουρα θα αφήσει μια γεύση γλυκιά στην αποστολή του «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ»! 

Εδώ όμως θα ήθελα να εκφέρω την προσωπική μου άποψη και με κανέναν τρόπο να κάνω κριτική σε οποιονδήποτε. Κι αυτό θα το κάνω για πρώτη φορά στα 36 χρόνια που ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία – αρθρογραφία κι αφού φέτος συμπληρώνω αισίως 59 χρόνια στα γήπεδα!

Α) Το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται φέτος η ομάδα μας είναι το 5-3-2 με τις όποιες εναλλαγές και παραλλαγές. Για όσους δε γνωρίζουν, η «Λαμία» έχει να αγωνισθεί με το σύστημα αυτό από το 1996-97 όταν ήταν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία με προπονητή τον κ. Γιώργο Παπαμάλη. Βέβαια, στο τότε σύστημα υπήρχε το «λίμπερο» και μπροστά του τα δύο στόπερ και ποτέ δεν έπαιζαν στην ίδια ευθεία και οι τρεις.

Β) Πάντοτε, στον ελληνικό χώρο τα περισσότερα χρήματα δίνονταν για τη μεταγραφή «στράικερ» κι όχι για καμιά άλλη θέση. Δε θα πρέπει να λησμονούμε οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροί μας, ότι το 1961 ο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΠΕΙΡΑΙΑ πήρε από τον «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ τον σέντερ-φορ και δεινό γκολτζή Πότη Κυπριανίδη δίνοντας το ιλιγγιώδες για την εποχή ποσό του 1.500.000 δραχμών. Και για να αντιληφθούν οι νέοι μας τι σήμαινε αυτό το ποσόν για την εποχή εκείνη, θα τους πω ότι με τόσα χρήματα αγόραζε κάποιος δέκα (10) περίπου πολυκατοικίες!!! 
Η Α.Ε.Κ. έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ μεταγραφής όταν πήρε τον κορυφαίο επιθετικό και φοβερό «στράικερ» Θωμά Μαύρο! 
Ο ΠΑΟ το 1968 είχε ξοδέψει πακτωλό χρημάτων αγοράζοντας από τον Α.Ο. «ΞΑΝΘΗ» τον κορυφαίο γκολτζή όλων των εποχών Αντώνη Αντωνιάδη. 
Πού θέλω να καταλήξω; Είναι ολοφάνερο ότι η ομάδα μας φέτος δεν διαθέτει «καραμπινάτο» φορ κρούσης. 
Ο μεν Τουράμ δείχνει να είναι περιφερειακός επιθετικός, ο δε Καραμάνος δεν είναι σέντερ-φορ. 
Δεν έχει σημασία αν κάποιος καλύπτει τη θέση αυτή. Σημασία έχει να σκοράρει συνεχώς και να βλέπει την αντίπαλη εστία μεγαλύτερη απ΄ ότι είναι. 

Γ) Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο οι Αντέτζο – Πλιάτσικας πραγματοποίησαν φοβερή σεζόν και οι δύο, ενώ φέτος με τρία στόπερς δεν έχουν την αντίστοιχη απόδοση.

Δ) Φανερή και φοβερή είναι η έλλειψη των Μπερτόλιο – Πίτι σαν οργανωτές του παιχνιδιού και σαν μπαλαδόροι, με έφεση ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις. Σήμερα το «ρόστερ» του συλλόγου μας δε διαθέτει ποδοσφαιριστή με τέτοια ποδοσφαιρικά γνωρίσματα.

Ε) Η διαφορά ποιότητας μεταξύ της FOOT-BALL LEAGUE και SUPER – LEAGUE είναι τεράστια, χαώδης θα τολμούσα να πω! 

ΣΤ) Συνεχώς γίνεται λόγος από διάφορους φίλους και γνωστούς μου για την απουσία του κόσμου (πολλών φιλάθλων) από το γήπεδο. Αλήθεια, καλοί μου φίλοι, ακόμα δεν έχετε πάρει είδηση για ο κόσμος της «Λαμίας» δεν έρχεται στο γήπεδο, αν και είναι χρόνια ποδοσφαιρικά πεινασμένος;

Τα πιο πάνω αποτελούν βαθιές σκέψεις μου, προσωπικές μου απόψεις και τίποτα παραπάνω, οι οποίες μπορεί να είναι όλες λάθος. Αν αποτελούν λάθος μου ζητάω «συγγνώμη», ενώ αν βρίσκονται σε ισχύ και πάλι ζητάω «συγγνώμη» που τις κατέγραψα!